Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Τετάρτη, 14 Νοεμβρίου 2012

Παράνομη απόρριψη ζωικών αποβλήτων στη λίμνη Μαραθώνα

Μεγάλες ποσότητες ζωικών αποβλήτων, και συγκεκριμένα νεκρά πτηνά και κομμάτια τους, άδειαζε δίπλα στη λίμνη του Μαραθώνα 53χρονος ιδιοκτήτης πτηνοτροφείου στον Αυλώνα Αττικής, ο οποίος συνελήφθη μαζί με έναν 39χρονο οδηγό φορτηγού, ιδιοκτησίας του πτηνοτρόφου, από...


αστυνομικούς του Τμήματος Περιβαλλοντικής Προστασίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής. Η παράνομη απόρριψη των αποβλήτων εντοπίστηκε κατά τη διάρκεια οργανωμένης επιχείρησης, σε αγρόκτημα στο Καπανδρίτι, στην οποία συμμετείχαν και επιθεωρητές της Ειδικής Υπηρεσίας Επιθεωρητών Περιβάλλοντος του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

Επισημαίνεται ότι ο συγκεκριμένος χώρος που έγινε η απόρριψη των ζωικών αποβλήτων βρίσκεται εντός της λεκάνης απορροής της τεχνητής λίμνης Μαραθώνα, περιοχή η οποία προστατεύεται από ειδικές διατάξεις για την αποφυγή ρυπάνσεων και μολύνσεων των υδάτων, που χρησιμοποιούνται για την ύδρευση της περιοχής πρωτευούσης.

Σε βάρος των δύο συλληφθέντων σχηματίσθηκε δικογραφία για παραβίαση της νομοθεσίας που αφορά την προστασία του περιβάλλοντος, ενώ κατασχέθηκε το φορτηγό όχημα, το οποίο χρησιμοποιούνταν για τη μεταφορά των αποβλήτων. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, οι έλεγχοι από το Τμήμα Περιβαλλοντικής Προστασίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής για την προστασία του περιβάλλοντος θα συνεχιστούν.