Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

«Δεν θα υπάρξουν νέα χρήματα για την Ελλάδα» λέει ο Ολλανδός ΥΠΟΙΚ

«Δεν θα υπάρξουν νέα χρήματα για την Ελλάδα» δήλωσε την Τρίτη ο υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας, Γέρουν Ντάισελμπλουμ, σημειώνοντας, ωστόσο, ότι ο κίνδυνος εξόδου της χώρας από το ευρώ θα κοστίσει πολλά....


χρήματα. Ο Ντάισελμπλουμ ανακοίνωσε επίσης ότι η Ολλανδία ενδέχεται να αποτελέσει το δωδέκατο ευρωπαϊκό κράτος που θα συμμετάσχει στην ενισχυμένη συνεργασία για τη θέσπιση ενός φόρου στις χρηματοοικονομικές συναλλαγές, προθέτοντας όμως ως όρο συγκεκριμένες προϋποθέσεις.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έλαβε επιστολές από 11 χώρες οι οποίες δηλώνουν πως θα ήθελαν να συμμετάσχουν σε αυτήν την ενισχυμένη συνεργασία, υπογράμμισε ο ευρωπαίος επίτροπος αρμόδιος για τη Δημοσιονομική Πολιτική Άλγκιρντας Σέμετα, κατά τη διάρκεια της συνόδου των υπουργών Οικονομικών στις Βρυξέλλες.

Μεταξύ των πρώτων χωρών που προσχώρησαν στην πρωτοβουλία ήσαν η Γαλλία, η Γερμανία, το Βέλγιο, η Πορτογαλία, η Σλοβενία, η Αυστρία, η Ελλάδα, η Ιταλία και η Ισπανία, γεγονός που επέτρεψε τη δρομολόγηση της διαδικασίας στα μέσα Οκτωβρίου, καθώς απαιτείτο η συμμετοχή τουλάχιστον εννέα κρατών. Στη συνέχεια προσχώρησαν και η Σλοβακία και η Εσθονία.

Ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών Γέρουν Ντάισελμπλουμ προέταξε, ωστόσο, μία σειρά προϋποθέσεων, ιδιαίτερα την εξαίρεση των συνταξιοδοτικών ταμείων. «Εάν οι προϋποθέσεις πληρούνται, εμείς ευχαρίστως θα συμμετέχουμε», πρόσθεσε.