Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου 2012

Συστήνεται ειδική ομάδα εργασίας για τα λαθραία καύσιμα

Ομάδα Εργασίας με αποκλειστικό έργο τη σύνταξη των Κοινών Υπουργικών Αποφάσεων που απαιτούνται για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου στα καύσιμα συστάθηκε στο υπουργείο Οικονομικών. Η επιτροπή θα...


πρέπει να παραδώσει ολοκληρωμένες τις Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις έως τις 20 Δεκεμβρίου. Σημειώνεται πως ήδη έχει υπογραφεί η Κοινή Υπουργική Απόφαση για τα συστήματα εισροών- εκροών τα οποία σε πρώτη φάση θα εγκατασταθούν στα πρατήρια καυσίμων Αθήνας και Θεσσαλονίκης έως τον Μάρτιο 2013, σε δεύτερη φάση στις υπόλοιπές μεγάλες πόλεις έως τον Σεπτέμβριο 2013 και τέλος στην υπόλοιπη Ελλάδα έως τον Μάρτιο 2014.

Ακόμη, έχει υπογραφεί Κοινή Υπουργική Απόφαση για την εγκατάσταση ηλεκτρονικών συστημάτων εντοπισμού θέσης (GPS) στα βυτιοφόρα και στα πλωτά εφοδιαστικά μέσα με καταληκτική ημερομηνία εγκατάστασής τους την 31η Ιουλίου 2013 ώστε να υπάρξει ο απαιτούμενος ελάχιστος χρόνος σχεδιασμού και υλοποίησης του συστήματος με το οποίο θα αντλούνται και θα αξιοποιούνται οι πληροφορίες από τα εγκατεστημένα ηλεκτρονικά συστήματα γεωγραφικού προσδιορισμού.

Επίσης, με απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών κ. Γ. Μαυραγάνη έχει συσταθεί ομάδα εργασίας για την σχεδίαση και υλοποίηση του διαγωνισμού συστήματος ιχνηθέτησης καυσίμων, αλλά και ομάδα εργασίας που για την μελέτη των ποιοτικών χαρακτηριστικών των πετρελαίων μετά από την εξίσωση του ΕΦΚ πετρελαίου κίνησης και θέρμανσης η οποία ήδη υπέβαλε το πόρισμά της το οποίο θα εκτιμηθεί από τα συναρμόδια υπουργεία για την λήψη σχετικής απόφασης.