Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

Στενότερη δημοσιονομική ολοκλήρωση ζητάει η Μέρκελ

Η Γερμανίδα καγκελάριος κάλεσε τους Ευρωπαίους ηγέτες να συμφωνήσουν σε ένα φιλόδοξο σχέδιο για στενότερη δημοσιονομική και οικονομική ολοκλήρωση, που θα μπορέσει να εφαρμοστεί τα επόμενα δύο με τρία χρόνια. Όπως....


μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, μιλώντας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες, η Αγκελα Μέρκελ υποστήριξε ότι η Ευρωζώνη θα μπορούσε να ανακτήσει την εμπιστοσύνη, προχωρώντας με τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις και καταρτίζοντας έναν οδικό χάρτη για μεγαλύτερη ενότητα.

Οι ηγέτες της ΕΕ αναμένεται να συναντηθούν στα μέσα Δεκεμβρίου για να συζητήσουν για τις αλλαγές στους κανόνες που διέπουν την Ευρωζώνη, συμπεριλαμβανομένου του στενότερου συντονισμού των οικονομικών πολιτικών.

Η Μέρκελ καθόρισε τέσσερα στοιχεία στην ομιλία της, στα οποία περιλαμβάνεται η εναρμόνιση του ρυθμιστικού πλαισίου των χρηματοοικονομικών αγορών, η στενότερη ολοκλήρωση της δημοσιονομικής και οικονομικής πολιτικής και βήματα για να διασφαλιστεί η μεγαλύτερη δημοκρατική νομιμότητα για τις αποφάσεις που λαμβάνονται σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Η ίδια επανέλαβε πως υποστηρίζει να δοθούν στους ευρωπαϊκούς θεσμούς νέα δικαιώματα για να επεμβαίνουν στους εθνικούς προϋπολογισμούς, όταν αυτοί παραβιάζουν τους κανόνες της ΕΕ. Επίσης μίλησε για την ανάγκη στενότερου συντονισμού των πολιτικών για την απασχόληση και τη φορολογία, ωστόσο επέμεινε ότι η εθνική κυριαρχία των κρατών-μελών σε αυτούς τους τομείς θα πρέπει να γίνει σεβαστή.



Πηγή: voria.gr