Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Τετάρτη, 28 Νοεμβρίου 2012

DW: H εκταμίευση προς την Ελλάδα θα ληφθεί το αργότερο στις 13/12

Στην επιτροπή προϋπολογισμού του γερμανικού Κοινοβουλίου συζητείται σήμερα η συμφωνία των Βρυξελλών σχετικά με την Ελλάδα. Ενστάσεις εκφράζουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Πρόθεση της γερμανικής κυβέρνησης είναι να περάσει σήμερα η...συμφωνία από την επιτροπή προϋπολογισμού και αύριο, Πέμπτη, από την Ολομέλεια της Βουλής. Ήδη το πρωί της Τρίτης ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόϊμπλε ενημέρωσε τους επικεφαλής των κοινοβουλευτικών ομάδων που συναποτελούν τον κυβερνητικό συνασπισμό και, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Handelsblatt, η σχετική συζήτηση κύλησε ομαλά και χωρίς αντιρρήσεις.
Μεμονωμένοι βουλευτές των κυβερνώντων χριστιανοδημοκρατών, όπως ο πρώην αντιπρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας Βόλφγκανγκ Μπόσμπαχ και ο βουλευτής από την Έσση Κλάους Πέτερ Βιλς εκφράζουν σοβαρές αντιρρήσεις για τη συμφωνία των Βρυξελλών. «Έχω τους ενδοιασμούς μου, εάν τελικά η Ελλάδα θα τα καταφέρει» δηλώνει στην εφημερίδα Donaukurier ο υπουργός Οικονομικών της Βαυαρίας Μάρκους Σέντερ.
Ωστόσο η γενική εκτίμηση στο Βερολίνο είναι ότι ο κυβερνητικός συνασπισμός θα υπερψήφιζε το πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα στη γερμανική Βουλή μέσα στην εβδομάδα. Ο χρόνος πιέζει την κυβέρνηση Μέρκελ γιατί, σύμφωνα με το σημερινό χρονοδιάγραμμα, η οριστική απόφαση για την εκταμίευση προς την Ελλάδα θα ληφθεί το αργότερο στις 13 Δεκεμβρίου.
Αντιρρήσεις για τον επείγοντα χαρακτήρα της ψηφοφορίας εκφράζουν ωστόσο τα κόμματα της αντιπολίτευσης, υποστηρίζοντας ότι ο χρόνος δεν επαρκεί για να ενημερωθούν.