Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

Το Microsoft Office έρχεται στα iPhone, iPad και Android

Αν και με περιορισμένες λειτουργίες, η δημοφιλής σουίτα γραφείου Office της Microsoft θα κάνει τελικά την εμφάνισή της και στα tablet PC και τα smartphone που βασίζονται στο λειτουργικό iOS της Apple και Android της Google. Αυτό υποστηρίζει το The Verge, ένα....


από τα μεγαλύτερα σάιτ τεχνολογίας στις ΗΠΑ, επικαλούμενο πηγές μέσα από την αμερικανική εταιρεία. Οι ίδιες πηγές αποκάλυψαν επίσης ότι οι application για τα δύο λειτουργικά θα λανσαριστούν τους πρώτους μήνες του 2013, με το όνομα Office Mobile.

Μάλιστα, οι εφαρμογές θα είναι δωρεάν, επιτρέποντας στους χρήστες να «ανοίγουν» αρχεία του Microsoft Office στις «έξυπνες» συσκευές τους. Όπως συμβαίνει και με τις application SkyDrive και OneNote, το Office Mobile θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνον από όσους έχουν λογαριασμό σε κάποια από τις online υπηρεσίες της Microsoft. Τουλάχιστον σε πρώτη φάση, όμως, ο λογαριασμός θα επιτρέπει μόνο την προβολή αρχείων του Office, και πιο συγκεκριμένα του Word, του PowerPoint και του Excel.

Για τους χρήστες που θα θέλουν να επεξεργάζονται τα έγγραφά τους, θα απαιτείται συνδρομή στο Office 365, στην πλατφόρμα της Microsoft που προσφέρει δυνατότητες όπως πρόσβαση σε ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, κοινή χρήση ημερολογίων και συνεργασία μεταξύ υπολογιστών. Όσον αφορά ειδικότερα την έκδοση του Office Mobile για τα iPhone και τα iPad, υποστηρίζει το The Verge, ο χρήστης θα μπορεί να αγοράσει μία συνδρομή μέσα από την εφαρμογή ή, αν είναι υπάλληλος σε μία εταιρεία που χρησιμοποιεί το Office 365, να χρησιμοποιήσει τον κωδικό πρόσβασης που θα του παράσχει η επιχείρησή του. Ακόμη κι έτσι πάντως, οι δυνατότητες επεξεργασίας θα είναι περιορισμένες, συγκριτικά με τις λειτουργίες που προσφέρει η έκδοση της σουίτας για επιτραπέζιους υπολογιστές και λάπτοπ.

Η πρώτη φορά που το Office Mobile ήρθε στη δημοσιότητα ήταν στις αρχές Οκτωβρίου, όταν διέρρευσε ένα δελτίο Τύπου της θυγατρικής της Microsoft στην Τσεχία, στο οποίο αναφέρονταν τα iPhone, τα iPad και τα μοντέλα Android ανάμεσα στις συσκευές που σύντομα θα υποστηρίζουν τη σουίτα. Τότε, εκπρόσωπος της Microsoft είχε απλώς αναφέρει λακωνικά στο The Verge ότι «το Office θα είναι προσβάσιμο από τα λειτουργικά Windows Phone, iOS και Android από τον Μάρτιο του 2013», επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά τη διαρροή.

Αυτή τη φορά όμως το σάιτ έχει πιο συγκεκριμένες πληροφορίες για το χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας των εφαρμογών, τονίζοντας ότι η application για το iOS θα λανσαριστεί στις αρχές Μαρτίου, ενώ αυτή για το Android θα καθυστερήσει σχετικά, τοποθετώντας το λανσάρισμά της στον Μάιο του 2013.