Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

Επιταγή 28 εκατ. ευρώ στο όνομα της ΠΑΕ Παναθηναϊκός!

Για πρώτη φορά στους 15 μήνες παρέλασης πριγκίπων στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός φαίνεται ότι γίνεται μια πρόταση ικανή για έναρξη συζητήσεων! Σύμφωνα με όσα ισχυρίζεται η....


πλευρά του Βλάση Τσάκα στην πρόταση του Σαουδάραβα πρίγκιπα Φεϊζάλ μπιν Αμπντουλαζίζ η οποία απεστάλη με τη μορφή εξωδίκου (για να είναι βέβαιο ότι θα παραληφθεί) σε όλους τους μετόχους της ΠΑΕ που έχουν πάνω από 2% υπάρχει ως σημαντικότερο στοιχείο επιταγή 28 εκατ. ευρώ υπέρ της ΠΑΕ Παναθηναϊκός από τη γνωστή τράπεζα Barclay's, δίχως να υπάρχει το όνομα του Σαουδάραβα στην επιταγή! Συνοδεύεται από στοιχεία συμβολαιογράφου και συνοδευτική επιστολή της τράπεζας.

Αναλυτικά το έγγραφο αναφέρει τέσσερις όρους:
- Να μεταβιβαστεί μίνιμουμ 67,5% των μετοχών, ποσοστό ικανό για να λαμβάνονται οι όποιες αποφάσεις από την πλειοψηφία, και μάξιμουμ το 90%. Κάθε μέτοχος που θα παραχωρήσει τις μετοχές του στον πρίγκιπα θα λάβει το συμβολικό αντίτιμο των 1.000 ευρώ.
- Υπάρχει διορία 10 ημερών, έως τις 20 Δεκεμβρίου, ώστε να απαντήσουν οι μέτοχοι και να λάβουν στη Γ.Σ. απόφαση μεταβίβασης των μετοχών τους στον πρίγκιπα.
- Να παραιτηθούν 12 μέλη από το διοικητικό συμβούλιο για να οριστούν μέλη εκλεκτά του μπιν Αμπντουλαζίζ.
- Να γίνει έλεγχος στα βιβλία της ΠΑΕ για το διάστημα 1/1/2012- σήμερα, διαδικασία που δεν θα πάρει πάνω από 4-5 μέρες.Εφόσον γίνουν αυτά θα ξεμπλοκαριστούν τα 28 εκατ. ευρώ υπέρ της ΠΑΕ, ποσό που αντιστοιχεί στο υπάρχον άνοιγμα.

Επίσης στην πρόταση αναφέρεται ότι θα διατεθούν 42 εκατ. ευρώ στη διετία 2013-2014 για μεταγραφές και επενδύσεις και άλλα 100 εκατ. ευρώ για γήπεδο και προπονητικό κέντρο.Κανείς από τους μετόχους δεν έχει τοποθετηθεί έως τώρα. Το πιθανότερο είναι να συμβεί αύριο μετά τη συνέντευξη Τύπου του Σαουδάραβα.