Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012

Αυξήσεις 37% στα τιμολόγια της ΔΕΗ

«Φουσκωμένο» θα λαμβάνουν πλέον όλοι οι πολίτες το λογαριασμό της ΔΕΗ από το 2013, καθώς η ΔΕΗ θα απευθύνει στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας και στο υπουργείο Περιβάλλοντος εισήγηση για αύξηση έως και 37% στα....


τιμολόγιά της, σύμφωνα με την εφημερίδα το «Έθνος». Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα, η αύξηση είναι αποτέλεσμα των απαιτήσεων της τρόικας για απελευθέρωση των οικιακών τιμολογίων, ενώ συμπεριλαμβάνεται στη συμφωνία των δανειστών μας με την ελληνική κυβέρνηση.

Η αύξηση θα γίνει σε τρεις δόσεις:

Η πρώτη δόση θα γίνει το Γενάρη του 2013, η δεύτερη τον Μάρτιο και η τρίτη τον Ιούνιο, οπότε και τα τιμολόγια θα έχουν απελευθερωθεί πλήρως.

Από τις αυξήσεις-φωτιά θα εξαιρεθούν οι ευπαθείς κοινωνικά ομάδες, όπου θα καθιερωθεί ειδικό τιμολόγιο, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζεται αν θα υπάρχει μικρή ή και καθόλου αύξηση στο εν λόγω τιμολόγιο.

Η εφημερίδα αποκαλύπτει ότι ο ηλεκτρισμός τα τελευταία χρόνια έχει γίνει πολυτέλεια, καθώς από το 2010 οι καταναλωτές της ΔΕΗ έχουν επωμιστεί, έμμεσα ή άμεσα, το βάρος 15 αυξήσεων στο ηλεκτρικό ρεύμα.