Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Δευτέρα, 10 Δεκεμβρίου 2012

Φιλιππίνες: 650 νεκροί, 780 αγνοούμενοι από τον τυφώνα Μπόπα

Διεθνής βοήθεια φτάνει στις Φιλιππίνες για τα θύματα του τυφώνα Μπόπα, ο οποίος προκάλεσε το θάνατο τουλάχιστον 647 ανθρώπων, καθώς πλημμύρες και τόνοι λάσπης παρέσυραν και κατέστρεψαν πολλά χωριά στις νότιες περιοχές της...


χώρας. Περισσότεροι από 780 άνθρωποι αγνοούνται κυρίως στις επαρχίες Κομποστέλα Βάλεϊ και Ανατολικό Νταβάο στο νησί Μιντανάο, ανακοίνωσε το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες προσέφεραν τρία εκατομμύρια δολάρια «για να αντιμετωπιστούν οι ανθρωπιστικές ανάγκες σε τρόφιμα και σκηνές», δήλωσε ο αμερικανός πρεσβευτής στη Μανίλα Χάρι Τόμας.

Νωρίτερα, η Ουάσινγκτον είχε στείλει στις πληγείσες περιοχές Πεζοναύτες και προσωπικό της Αμερικανικής Υπηρεσίας Διεθνούς Ανάπτυξης.

Η Ιαπωνία έστειλε επείγουσα βοήθεια ύψους 545.000 δολαρίων για τα 5,14 εκατομμύρια ανθρώπους που επλήγησαν από τον τυφώνα.

Η Μαλαισία έχει ήδη χορηγήσει στις Φιλιππίνες 13 τόνους με είδη επείγουσας ανάγκης.

Ο Μπόπα, ο ισχυρότερος τυφώνας που έπληξε τις Φιλιππίνες φέτος προκάλεσε πλημμύρες και κατολισθήσεις που κατέστρεψαν περισσότερα από 70.000 σπίτια, αλλά και τα δίκτυα ηλεκτροδότησης και τηλεπικοινωνιών.

Οι ζημιές υπολογίζεται στα 7,11 δισεκατομμύρια πέσος (177,75 εκατομμύρια δολάρια)