Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012

Φ. Κουβέλης: Δεν υπάρχει ακόμα κατάληξη για το φορολογικό

Τις διαφωνίες του για το προωθούμενο φορολογικό και κυρίως για την κατάργηση του αφορολογήτου ορίου σε οικογένειες με παιδιά, εκφράζει ο Φώτης Κουβέλης, ο οποίος σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Ημερησία» σημειώνει ότι....


δεν υπάρχει ακόμα κατάληξη για το φορολογικό και πως από τον νέο νόμο πρέπει να στηριχθούν τα αδύναμα στρώματα της κοινωνίας.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ αναφέρει ενδεικτικά τα ζητήματα της οικογένειας και των τέκνων σε συνδυασμό με το αφορολόγητο ή ενισχύσεις επιδοματικού χαρακτήρα, τη φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας με σαφή διάκριση ανάμεσα στη μικρή, μεσαία και μεγάλη ιδιοκτησία και, προφανώς, με σταθερή στόχευση να μην επιβαρυνθεί η μικρή και μικρομεσαία ακίνητη περιουσία. Ακόμα αναφέρθηκε στο ζήτημα της φορολόγησης των αγροτικών γαιών, με κριτήριο τη στήριξη του πρωτογενούς τομέα της παραγωγής και με μέτρο δικαίου.

Μάλιστα αναφέρει ότι τις επόμενες ημέρες θα έχει ολοκληρωθεί το νομοσχέδιο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, εξηγώντας: «Η στόχευση είναι κανένας να μην έχει υποχρέωση καταβολών περισσότερο από το 30% του εισοδήματος, να διευκολυνθούν με παρατάσεις τα χρεωμένα νοικοκυριά και κατά προτεραιότητα να στηριχθούν οι άνεργοι, οι ευπαθείς κοινωνικά ομάδες, οι νέοι και οι νέες που πρέπει να στηριχθούν για να υπάρξει μια στοιχειώδης ανακούφιση μιας κοινωνίας που υποφέρει από την κρίση. Θα πρόσθετα, πως μπορούν να υπάρξουν ρυθμίσεις και για τη λειτουργία της μικρομεσαίας επιχείρησης με στοχευμένες παρεμβάσεις, αλλά και μέσα από το φορολογικό σύστημα».

Ο προέδρος της ΔΗΜΑΡ τονίζει ακόμη ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η εξάντληση της τετραετίας αρκεί η ασκούμενη πολιτική να έχει σταθερή στόχευση στην ανάπτυξη και στη στήριξη της κοινωνίας.

Ωστόσο παραδεχεται ότι «υπήρξαν ζητήματα δυσλειτουργίας της κυβέρνησης» για τα οποία, όπως λέει, έχει μια ερμηνεία. «Όλη η προσπάθεια ήταν στραμμένη κυρίως στο να καταλήξει η διαπραγμάτευση σε ένα καλό αποτέλεσμα. Υπήρξε, δηλαδή, μια μονομέρεια του κυβερνητικού έργου, δημιουργήθηκαν κάποια ζητήματα, αλλά αντιμετωπίστηκαν σε ικανοποιητικό βαθμό. Σε κάθε περίπτωση, η συνεκτικότητα του κυβερνητικού έργου είναι ζητούμενο».

Σε σχέση με τα σενάρια ανασχηματισμού ξεκαθαρίζει ότι δεν «έχει τεθεί καν θέμα και δεν τίθεται αυτήν την ώρα».