Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Δευτέρα, 10 Δεκεμβρίου 2012

«Γιατί σφυρίζουν διαιτητές με ανάμειξη στα στημένα»

Έντονα παράπονα για τη διαιτησία του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό (2-2) εξέφρασε ο Γιάννης Αλαφούζος. Ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού τόνισε ότι ο Μάνταλος «ήταν προκλητικός» και αναρωτήθηκε «πώς γίνεται να σφυρίζουν....


διαιτητές που έχουν ανάμειξη στην υπόθεση των στημένων αγώνων». Κατά τ’ άλλα, τόνισε πως οι «πράσινοι» έδειξαν ότι δεν τους αξίζει η βαθμολογική τους θέση και εμφανίστηκε αισιόδοξος για την πρόοδο του εγχειρήματος της «Παναθηναϊκής Συμμαχίας».


Αναλυτικά όσα είπε ο Γιάννης Αλαφούζος

Για το παιχνίδι: «Πρέπει να ευχαριστήσουμε τον κόσμο του Παναθηναϊκού, ο οποίος που παρόλο που προκλήθηκε χυδαία, κρατήθηκε στα όρια της ευπρέπειας. Πρέπει επίσης να συγχαρούμε μια εξαιρετική ομάδα που είδαμε σήμερα ότι η βαθμολογική της θέση δεν ανταποκρίνεται στην αξία της και στις ικανότητες των παικτών της».

Για τη διαιτησία: «Ο διαιτητής είχε χειρουργικές αποφάσεις στο παιχνίδι. Αναρωτιέμαι γιατί υπάρχουν τέτοιες αποφάσεις και γιατί συμμετέχουν σε παιχνίδια διαιτητές που εμπλέκονται στα στημένα. Η ΕΠΟ και η ΚΕΔ πρέπει να ξεκαθαρίσουν την κατάσταση: Όσοι έχουν ανάμειξη στα στημένα να τιμωρούνται, όσοι δεν έχουν να συνεχίζουν.

Δεν μπορούν να γίνονται τέτοιες αλλοιώσεις. Ο διαιτητής σφύριζε ανάποδα σήμερα, ήταν προκλητικός, ενώ υπήρξε και πέναλτι. Το είδε όλος ο κόσμος ότι ο Παναθηναϊκός ήταν ο ηθικός νικητής. Δεν θεωρώ κέρδος την καλή του εικόνα, διότι ήταν δεδομένη για μένα».

Για την «Παναθηναϊκή Συμμαχία»: «Σε όλη την Ευρώπη ένα από τα πιο επιτυχημένα μοντέλα είναι αυτό της λαϊκής βάσης. Αυτή τη στιγμή το 58% των μετοχών ανήκουν στον κόσμο του Παναθηναϊκού. Ελπίζω κι άλλοι Παναθηναϊκοί να συμμετάσχουν στην προσπάθεια. Αλήθεια είναι ότι περίμενα περισσότερα αλλά κοιτάμε να προοδεύουμε σταδιακά».

Για τον Ολυμπιακό: «Δεν έπεφταν οι δικοί μας παίκτες κάτω, αλλά του Ολυμπιακού. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο Ολυμπιακός έχει πολύ καλή ομάδα. Είναι κρίμα όμως που δεν περιορίζεται μόνο σε αυτό».

Πηγή: sport-fm.gr