Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

Οι ανέπαφες πληρωμές κερδίζουν τους καταναλωτές

Η τεχνολογία των ανέπαφων πληρωμών μέσω καρτών, την οποία η Mastercard λανσάρει με την επωνυμία PayPass και παρουσίασε στην ελληνική αγορά τον Ιούλιο 2012, κερδίζει σταθερά την προσοχή των καταναλωτών, οι οποίοι δηλώνουν σε....


ένα σημαντικό ποσοστό (25%) πως θα διευκολύνει τη χρήση πλαστικού χρήματος, προσφέροντάς τους πολλαπλά πλεονεκτήματα (40%).

Σύμφωνα με τα στοιχεία έρευνας -που πραγματοποιήθηκε στην Ελλάδα από τη MasterCard και τη Focus Bari το δίμηνο Σεπτεμβρίου-Οκτωβρίου, οι καταναλωτές στη χώρα μας αναγνωρίζουν ως κυριότερα πλεονέκτημα της τεχνολογίας PayPass την αυξημένη ταχύτητα των συναλλαγών (24%), καθώς και το γεγονός πως απαλλάσσονται από την ανάγκη να κρατούν μετρητά για να ολοκληρώσουν τις αγορές τους (21%).

Επιπλέον, η ευκολία των πληρωμών (17%), καθώς και η μεγαλύτερη ασφάλεια (16%) αποτελούν αξιοσημείωτα οφέλη που οι καταναλωτές απολαμβάνουν, πραγματοποιώντας τις συναλλαγές τους μέσω με κάρτες ανέπαφων συναλλαγών της MasterCard. Ωστόσο, παρατηρείται και ένα σημαντικό ποσοστό των ερωτηθέντων (57%), το οποίο δεν φαίνεται να μπορεί να προσδιορίσει ακόμη τα οφέλη της νέας τεχνολογίας, πιθανότατα επειδή είτε δεν τη γνωρίζει, είτε δεν έχει εξοικειωθεί με αυτήν.

Οσον αφορά στις διαφορετικές ηλικιακές ομάδες και όπως δείχνει η έρευνα, οι νεότερης ηλικίας ερωτηθέντες (18-34) είναι εκείνοι που πιστεύουν περισσότερο στα οφέλη της νέας γενιάς πιστωτικών και χρεωστικών καρτών (51%), αντιλαμβανόμενοι την ενισχυμένη ταχύτητα των συναλλαγών (28%) και την απαλλαγή του άγχους των μετρητών (25%) ως τα κυριότερα πλεονεκτήματά της. Αξιοσημείωτο επίσης εύρημα της έρευνας αποτελεί το γεγονός πως οι πιο ώριμοι σε ηλικία ερωτηθέντες (45-54) εκτιμούν ιδιαίτερα τη δυνατότητα που τους δίνεται να ολοκληρώσουν τις αγορές τους χωρίς μετρητά (23%), ενώ για τους μεγαλύτερους συμμετέχοντες (55-70) οι γρήγορες συναλλαγές συνιστούν το κυριότερο όφελος που απολαμβάνουν (18%).

Η πρωτοποριακή τεχνολογία ανέπαφων πληρωμών παρέχει τη δυνατότητα στους καταναλωτές να ολοκληρώσουν τις συναλλαγές τους, χωρίς να χρειάζεται να περάσουν τη μαγνητική ταινία της κάρτας τους από τα ειδικά τερματικά, ενώ για έναν συγκεκριμένο αριθμό πληρωμών έως και 25 ευρώ δεν απαιτείται η υπογραφή του κατόχου ή η εισαγωγή του pin ασφαλείας.