Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

ΣΔΟΕ: Όργιο εικονικών δωρεών στην Κρήτη!

Τον εύκολο τρόπο να κλέβουν το κράτος είχαν βρει εκατοντάδες φορολογούμενοι από την Κρήτη που με εικονικές δωρεές σε αθλητικά σωματεία του νησιού, που έφθαναν ακόμη και το ιλιγγιώδες ποσό των 100.000 ευρώ, απόφευγαν την....


τσιμπίδα της Εφορίας, προκαλώντας ζημιά στο ελληνικό κράτος, που ξεπερνά τα 2 εκ. ευρώ.

Η έρευνα του ΣΔΟΕ Κρήτης έβγαλε... λαβράκι για τα έτη 2006, 2007, 2008 και 2009, αφού τα στοιχεία δείχνουν πως τις δήθεν δωρεές προς τα αθλητικά σωματεία του νησιού, τις είχαν κάνει... επάγγελμα, με στόχο να αποφύγουν την Εφορία.

Στο στόχαστρο των ελεγκτικών αρχών μπήκαν όσοι Κρητικοί έκαναν δωρεές στα σωματεία, πάνω από 5.000 ευρώ, και αποκαλύφθηκε πως οι δωρεές κατά τα 4 χρόνια του ελέγχου, ξεπερνούν τα 10 εκ. ευρώ. από 850 πολίτες.

Μάλιστα, μια περιοχή της Κρήτης φαίνεται πως έχει ξεπεράσει κάθε όριο... γενναιοδωρίας, αφού σε μία ΔΟΥ του νησιού και για περίπου 400 φορολογούμενους, οι εικονικές δωρεές αγγίζουν τα 6 εκ. ευρώ (!), ενώ οι υπόλοιπες 13 ΔΟΥ έχουν περίπου 3,5 εκ. ευρώ δωρεές.

Η έρευνα ξεκίνησε πριν από περισσότερο από έξι μήνες και σε αυτήν εμπλέκονται δήθεν δωρητές, λογιστές αλλά και αθλητικά σωματεία, κι όταν ολοκληρωθεί, αναμένεται να δώσει στοιχεία για το ποιά τρανταχτά ονόματα της Κρήτης είχαν κάνει τη φοροδιαφυγή... κερδοφόρο σπορ, με νικητές πάντα τους ίδιους και χαμένο το ελληνικό κράτος.