Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

Χωρίς γιατρούς και φάρμακα οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ

Tο μεσημέρι ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής Κώστας Λουράντος, αναμένεται να δώσει στη δημοσιότητα «έγγραφα και αποδείξεις που αποδεικνύουν ότι δεν τηρήθηκαν οι υποσχέσεις του κ. Λυκουρέντζου». Σε επίσχεση εργασίας προχωρούν οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ και σε...


απεργιακές κινητοποιήσεις κατευθύνεται ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος. Σήμερα, συνεδριάζει εκτάκτως ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ) προκειμένου να καθορίσει την περαιτέρω στάση του κλάδου.

«Οι φαρμακοποιοί αθετούν τη συμφωνία που κάναμε», αναφέρει ο υπουργός Υγείας Ανδρεάς Λυκουρέντζος.

Οι κατά καιρούς δεσμεύσεις του υπουργείου για «πληρωμή των οφειλών του ΕΟΠΥΥ στους φαρμακοποιούς, έχουν τηρηθεί πλήρως και σε βάρος των πληρωμών άλλων παρόχων Υγείας», αναφέρει ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος. Ο ίδιος εξηγεί πως ο ΕΟΠΥΥ έχει εξοφλήσει τις δαπάνες προς τα φαρμακεία μέχρι το μήνα Αύγουστο του 2012.

Ο κ. Λυκουρέντζος κατηγορεί κι αυτός από την πλευρά του τη συνδικαλιστική ηγεσία των φαρμακοποιών καθώς όπως αναφέρει «αθέτησε την πρόσφατη και προφορική συμφωνία, της 26/11/2012, με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας και τον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ, για περί αναστολής των κινητοποιήσεων».

Την παρέμβαση του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, αλλά και των πολιτικών αρχηγών των υπόλοιπων κομμάτων ζητά ο (ΠΦΣ), προκειμένου για την βρεθεί οριστική στα χρέη του Δημόσιου προς τα φαρμακεία. «Το μόνο που ζητάμε είναι η εφαρμογή των νόμων και να τηρηθούν οι δεσμεύσεις του υπουργού Υγείας», ανέφερε χθες ο πρόεδρος ΠΦΣ Θόδωρος Αμπατζόγλου.

Από την πλευρά τους οι γιατροί διεκδικούν από την πολιτεία να ενεργήσει προς την κατεύθυνση της ενδυνάμωσης του συστήματος υγείας και τις παροχές των ασθενών. «Στη συνάντησή μας με τον υπουργό Υγείας ζητήσαμε να ενισχυθεί με γενναία χρηματοδότηση ο ΕΟΠΥΥ, προκειμένου να καλύψει τις υποχρεώσεις του, απέναντι σε νοσοκομεία, ιδιωτικά νοσηλευτήρια, ιατρούς, εργαστήρια, διαγνωστικά κέντρα κ.λπ. Επιπλέον, ζητήσαμε να εξοφληθούν, το συντομότερο δυνατόν, οι οφειλές των παρελθόντων ετών των ασφαλιστικών ταμείων που εντάχθηκαν στον ΕΟΠΥΥ, δεδομένου ότι η κατάσταση λειτουργίας πολλών ιατρείων και εργαστηρίων είναι οριακή», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος.