Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

Παγκόσμια Τράπεζα: Δεν δανείζουμε χρήματα στην Ελλάδα

Ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας, Τζιμ Γιονγκ Κιμ, δήλωσε σήμερα στη Στοκχόλμη ότι το ίδρυμά του σκοπεύει να περιοριστεί στην τεχνική βοήθεια προς την Ελλάδα και να μην....


προσφέρει χρηματοδότηση. "Δεν δανείζουμε χρήματα, δεν δανείζουμε χρήματα στην Ελλάδα", επειδή "για παράδειγμα, δεν είναι μια χώρα που εκπληρώνει τα κριτήρια για ένα δάνειο από την IBRD", δήλωσε ο Κιμ σε συνέντευξη Τύπου.

Η Διεθνής Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (ΔΤΑΑ, IBRD) είναι μια θυγατρική της Παγκόσμιας Τράπεζας, που δανείζει σε κράτη, κυρίως σε αυτά "χωρών μέσου εισοδήματος". Όμως, η Ελλάδα έχει ταξινομηθεί από το θεσμό ανάμεσα στις "χώρες με αυξημένο εισόδημα", που πρέπει να την χρηματοδοτούν και όχι να δανείζονται από αυτή.

Η Παγκόσμια Τράπεζα είχε κάνει γνωστό στις αρχές Νοεμβρίου πως η Ελλάδα ζήτησε την τεχνική βοήθειά της στους τομείς του επιχειρηματικού κλίματος και της ανάκαμψης της ανάπτυξης.

Ο Κιμ ανέφερε σήμερα έναν άλλο τομέα στον οποίο εκτιμά ότι μπορεί να συμβουλεύει την Αθήνα. "Έχουμε πολλή πείρα για να εκτιμήσουμε αν συγκεκριμένες δαπάνες του κοινωνικού τομέα επιτυγχάνουν πράγματι τα επιθυμητά αποτελέσματα" δήλωσε.