Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

Σπεύδει να προτείνει απλή αναλογική ο ΣΥΡΙΖΑ

Τη δική του πρόταση νόμου για την θέσπιση της απλής αναλογικής θα σπεύσει να καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Με την πρωτοβουλία αυτή, η οποία αναμένεται να εκδηλωθεί εντός των προσεχών ημερών, η αξιωματική αντιπολίτευση θα....


επιχειρήσει να τερματίσει την παρασκηνιακή συζήτηση μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων και σε κάθε περίπτωση να ασκήσει πίεση προς την πλευρά της ΔΗΜΑΡ, η οποία δια του επικεφαλής της κ. Φ. Κουβέλη φιλοδοξούσε από την πλευρά της να «στριμώξει» τον ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή μία συζήτηση περί εκλογικού νόμου.

Χαρακτηριστική ήταν η αναφορά του κ. Τσίπρα κατά την ομιλία του στην ΚΟ το μεσημέρι της Τρίτης, ο οποίος (προ)κάλεσε την κυβέρνηση να καταθέσει «αύριο το πρωί» πρόταση για την αλλαγή του εκλογικού συστήματος σε απλή αναλογική.

Λίγη ώρα αργότερα, ο γραμματέας της ΚΟ κ. Ν. Βούτσης, μιλώντας για τις νομοθετικές πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει και πρόκειται να αναλάβει ο ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε μεταξύ των άλλων πως «θα αναλάβουμε σχετική πρωτοβουλία αναφορικά με τον εκλογικό νόμο ακριβώς γιατί εξελίσσεται ένα στημένο παιχνίδι εντυπώσεων και χειραγώγησης σε ακόμα πιο καλπονοθευτικά συστήματα, στο όνομα της απλής αναλογικής!».

«Προσχηματική» η αντιμετώπιση της ΧΑ

Ο κ. Βούτσης σημειώσε μεταξύ των άλλων στην εισήγησή του την επιλογή της κυβέρνησης να πολώσει το πολιτικό κλίμα και επανήλθε στο θέμα της κυβερνητικής ανακοίνωσης με αφορμή την επέτειο της δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου και είπε ότι «αποτελεί σαφή απόδειξη για την καθοδήγηση όλου αυτού του κλίματος από την κορυφή της κυβερνώσας παράταξης».

Εκανε δε λόγο για «δήθεν αντιμετώπιση», από τα κόμματα της συγκυβέρνησης, των ακραίων συμπτωμάτων φασιστικής βίας από τη Χ.Α. και την χαρακτήρισε «άκρως προσχηματική», συμπληρώνοντας ότι «δίνεται η εντύπωση της διαχείρισης αυτών των ακραίων και επικίνδυνων ξενοφοβικών πολιτικών ως "μακρύ χέρι" του ίδιου του κράτους και της ασκούμενης κυβερνητικής πολιτικής».

Αλληλεγγύη στο κίνημα «δεν πληρώνω»

Παράλληλα, ο κ. Βούτσης προανήγγειλε την στήριξη, συμπαράσταση και αλληλεγγύη προς «όσους διώκονται είτε λόγω της αδυναμίας τους να αντεπεξέλθουν στα φορολογικά βάρη και τα χαράτσια, είτε γιατί συμμετείχαν σε κινήσεις πολιτικής ανυπακοής για τα διόδια, είτε γιατί πρέπει να ασκήσουν τα νόμιμα δικαιώματά τους για την ανατροπή αποφάσεων που έχουν βαρύτατες συνέπειες στη ζωή τους, πχ για το ύψος των συντάξεων με βάση τα τελευταία μέτρα».
Κάλεσε επίσης σε ενίσχυση του αγώνα και της αλληλεγγύης προς όσους απειλούνται με μαζικές απολύσεις με βάση το Νόμο περί «κινητικότητας» και τη σχετική εγκύκλιο Μανιτάκη.