Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

«Δεσμευμένος» ο Νετανιάχου για λύση με διαπραγματεύσεις

Την ώρα που το Ισραήλ προωθεί ανυποχώρητο τα σχέδια εποικισμού κατεχόμενων παλαιστινιακών περιοχών, υπονομεύοντας τις προοπτικές ειρήνευση στη Μέση Ανατολή, ο πρωθυπουργός του δηλώνει ότι η χώρα του παραμένει «δεσμευμένη για μία....


λύση μέσω διαπραγμάτευσης μεταξύ ημών και των Παλαιστίνιων γειτόνων μας». Οι σχετικές δηλώσεις του Μπέντζαμιν Νετανιάχου έγιναν χθες στην Πράγα, όπου και ευχαρίστησε τους ηγέτες της Τσεχίας, της μοναδικής χώρας της Ευρωπαϊκής Ένωσης που ψήφισε κατά του αιτήματος των Παλαιστινίων να λάβουν το καθεστώς κράτους-μη μέλους στον ΟΗΕ.

«Το Ισραήλ επιθυμεί να πετύχει μια πραγματική και βιώσιμη ειρήνη με τους Παλαιστίνιους. Αυτή η ειρήνη πρέπει να βασίζεται στις διμερείς διαπραγματεύσεις», ανέφερε ο ισραηλινός πρωθυπουργός.

«Πρόκειται για τη λύση των δύο κρατών για δύο λαούς, μια ειρήνη στην οποία ένα αποστρατιωτικοποιημένο Παλαιστινιακό κράτος θα αναγνωρίσει το ένα και μοναδικό εβραϊκό κράτος του Ισραήλ», πρόσθεσε ο ίδιος.

Στο μεταξύ, το σχέδιο ανέγερσης νέων εβραϊκών κατοικιών κοντά στην Ανατολική Ιερουσαλήμ φαίνεται να προχωρά καθώς σήμερα επικυρώθηκε από μια επιτροπή του υπουργείου Άμυνας του Ισραήλ, όπως μετέδωσαν το κρατικό και στρατιωτικό ραδιόφωνο της χώρας.

Παράλληλα διευκρινίστηκε ότι όποιος επιθυμεί να εκφράσει την αντίθεσή του στο σχέδιο αυτό διαθέτει περιθώριο δύο μηνών για να το κάνει.

Αν ανεγερθούν κατοικίες στη ζώνη Ε1 τότε το Μααλέ Αντουμίμ θα προσαρτηθεί στους εβραϊκούς οικισμούς της Ανατολικής Ιερουσαλήμ ναρκοθετώντας τη βιωσιμότητα ενός μελλοντικού παλαιστινιακού κράτους.

Η ισραηλινή εφημερίδα Χααρέτζ αναφέρει σε άρθρο της ότι το σχέδιο αυτό «προστέθηκε την τελευταία στιγμή στην ατζέντα» της επιτροπής του υπουργείο Άμυνας, προσθέτοντας ότι αφορά «την κατασκευή 3.400 κατοικιών στη ζώνη Ε1 μεταξύ του Μααλέ Αντουμίμ και της Ιερουσαλήμ».

Στον επόμενο σταθμό του ταξιδιού του, στη Γερμανία, ο κ. Νετανιάχου θα προσπαθήσει να καθησυχάσει τις ανησυχίες και τις επικρίσεις των Ευρωπαίων για την απόφαση του Ισραήλ να κατασκευάσει νέες εβραϊκές κατοικίες στη Δυτική Όχθη και την Ανατολική Ιερουσαλήμ.