Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Τετάρτη, 5 Δεκεμβρίου 2012

ΣΥΡΙΖΑ: Μισθωτοί, συνταξιούχοι και ελεύθεροι επαγγελματίες, στόχος του φορολογικού

«Μόνος στόχος» της κυβέρνησης είναι «η αφαίμαξη των εισοδημάτων των μισθωτών, των συνταξιούχων, των ελεύθερων επαγγελματιών, όταν την ίδια στιγμή αφήνουν προκλητικά στο απυρόβλητο τα μεγάλα εισοδήματα και το μεγάλο επιχειρηματικό και....


εφοπλιστικό κεφάλαιο», τονίζεται σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, αναφορικά με το φορολογικό νομοσχέδιο. Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι και στην περίπτωση του φορολογικού νομοσχεδίου, όπως «κάθε φορά που πρόκειται να πάρει σκληρά μέτρα για την πλειοψηφία της κοινωνίας», ακολουθεί την «τακτική των “διαρροών"». Ειδικότερα, αναφέρεται στην ανακοίνωση: «Το δήθεν κακό υπουργείο Οικονομικών με τις σκληρές προτάσεις και ο δήθεν καλός πρωθυπουργός που έρχεται να τις διορθώσει, δεν πείθουν κανέναν και η κακόγουστη παράστασή τους αποτελεί άλλη μία πρόκληση για την κοινωνία που πλήττεται βάναυσα από τα ακραία μέτρα φτωχοποίησης».

Επιπλέον, ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει πως «η τρικομματική μνημονιακή συγκυβέρνηση, όπως και οι προηγούμενες, ανέχεται τη μεγάλη, κυρίως, φοροδιαφυγή και ταυτόχρονα διαμορφώνει ένα φορολογικό νομοσχέδιο με στοχευμένες φοροαπαλλαγές στους ημέτερους της διαπλοκής».