Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Τρίτη, 11 Δεκεμβρίου 2012

Ανάβει απόψε το χριστουγεννιάτικο δέντρο στο Σύνταγμα

Μουσική, θεατρικά δρώμενα, εκπαιδευτικά προγράμματα, κάλαντα, κλόουν, ακροβάτες, ζογκλέρ, εργαστήρια για μικρούς και μεγάλους, χορό, ξωτικά και παραμύθια, κουκλοθέατρο και το
γνωστό μίμο Ρολαν Ζε (Roland Zee) που έχει...


μυηθεί στην τέχνη της μιμικής από τη σχολή του Μαρσέλ Μαρσό, επιφυλάσσει για τα Χριστούγεννα ο δήμος Αθηναίων σε μικρούς και μεγάλους.
Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν σήμερα με τη φωταγώγηση της πλατείας Συντάγματος.
Μια σύνθεση 16 χριστουγεννιάτικων δένδρων, που δημιούργησαν σπουδαστές της ΑΚΤΟ, πάνω σε σιδερένια πλατφόρμα, θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό της κεντρικής πλατείας της πρωτεύουσας.
Μπροστά από τη σύνθεση θα στηθεί ένα παγοδρόμιο 200 τ.μ., που θα λειτουργεί δωρεάν, καθημερινά την περίοδο των εορτών.
Η πλατεία Κλαυθμώνος θα αποτελεί το Κέντρο της Μουσικής με 20 συγκροτήματα που θα παίζουν από τις 21 έως τις 29 Δεκεμβρίου.
Στο Μοναστηράκι ομάδες χορού και μουσικοί θα δημιουργήσουν ατμόσφαιρα γιορτής από τις 22 έως τις 29 Δεκεμβρίου.
Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, ο δήμος Αθηναίων θα υποδεχθεί το νέο χρόνο από τον πεζόδρομο του Αποστόλου Παύλου με τα Μουσικά Σύνολα του δήμου Αθηναίων και τους «Μπλε».
Από την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου έως τις 4 Ιανουαρίου, 550 μουσικοί θα διασκεδάζουν τον κόσμο σε 30 πλατείες και Λέσχες Φιλίας της πρωτεύουσας. (Το αναλυτικό πρόγραμμα στην ιστοσελίδα του δήμου Αθηναίων).
Οι παιδικές εκδηλώσεις ξεκινούν το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου με χριστουγεννιάτικα εργαστήρια. Από το Σάββατο 22 Δεκεμβρίου έως τη Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου θα λειτουργεί καθημερινά στην πλατεία Συντάγματος 12.00-14.00 εργαστήρι κατασκευής παιχνιδιών.
Στην πλατεία Συντάγματος, από το Σάββατο 22 Δεκεμβρίου έως και το Σάββατο 29 Δεκεμβρίου (εκτός από τις 25 και 26 Δεκεμβρίου), ο Ρολάν Ζε θα διασκεδάζει με το κοινό και θα εισάγει μικρούς και μεγάλους στο μαγικό κόσμο της παντομίμας 12.00-16.00.
Οι εκδηλώσεις στην πλατεία Συντάγματος κορυφώνονται από τις 22 Δεκεμβρίου και έως τις 5 Ιανουαρίου με θεατρικά παιχνίδια, εργαστήρια και αφήγηση παραμυθιών.