Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

Δήλωση στήριξης της Μέρκελ στον Μόντι

Πολιτική στήριξη από τη Μέρκελ στον Μόντι. Η καγκελάριος της Γερμανίας δήλωσε ότι πιστεύει πως ο ιταλικός λαός θα επιλέξει στις επόμενες εκλογές να συνεχίσει στο δρόμο της μεταρρύθμισης τον οποίο ακολούθησε ο....


απερχόμενος τεχνοκράτης πρωθυπουργός Μάριο Μόντι, ενώ ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Γκίντο Βεστερβέλε υπογράμμισε πως ένα σταμάτημα των οικονομικών μεταρρυθμίσεων στην Ιταλία θα ήταν επικίνδυνο για την Ευρώπη.

«Υποστηρίζω τις μεταρρυθμίσεις που άρχισαν από την κυβέρνηση του Μάριο Μόντι, οι οποίες έκαναν τους επενδυτές να ανακτήσουν κάποια εμπιστοσύνη στην Ιταλία, έτσι είμαι σίγουρη πως ο ιταλικός λαός θα ψηφίσει με τέτοιο τρόπο ώστε η Ιταλία να παραμείνει στο σωστό δρόμο», δήλωσε η Μέρκελ σε συνέντευξη Τύπου.

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια πλήττονται από ανησυχίες ότι ο πρώην πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι μπορεί να επιστρέψει στην εξουσία στην Ιταλία μετά τις εκλογές της επόμενης χρονιάς και να εξασθενήσει τις προσπάθειες για τη δημοσιονομική μεταρρύθμιση της χώρας.

«Το να σταματήσουν οι μεταρρυθμίσεις θα ήταν μια επικίνδυνη εξέλιξη για την Ευρώπη», δήλωσε ο Βεστερβέλε μιλώντας σε δημοσιογράφους.