Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Κυριακή, 2 Δεκεμβρίου 2012

Ισπανία: Yπογραφές κατά νόμου που απαγορεύει οροθετικούς να οδηγούν ταξί

Ένα αίτημα διαμαρτυρίας κατά ενός κανονισμού της πόλης της Μαδρίτης που απαγορεύει στους φορείς του ιού του AIDS να οδηγούν ταξί, συγκέντρωσε 80.000 υπογραφές, με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του AIDS, ανακοίνωσαν ακτιβιστές. "Αυτή η διάταξη...


αποτελεί πράξη διάκρισης σε βάρος των ατόμων αυτών, που είναι απαράδεκτη σε μια σύγχρονη και ανοιχτή κοινωνία, όπως αυτή της Μαδρίτης", υπογραμμίζει η οργάνωση CESIDA στο αίτημα της αυτό που ανέβασε στο διαδίκτυο.

Η CESIDA τόνισε ότι παρέδωσε το αίτημα αυτό την Παρασκευή στο δημαρχείο της Μαδρίτης, από το οποίο και προήλθε η διάταξη αυτή που απαγορεύει στους ανθρώπους που πάσχουν από "μολυσματικές ή μεταδοτικές ασθένειες" να αποκτούν άδεια οδήγησης ταξί.

"Ο ιός του AIDS δεν είναι μεταδοτικός και δεν μεταδίδεται κατά τύχη, αλλά από πολύ συγκεκριμένες πρακτικές", τονίζει η CESIDA.

Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του AIDS ενώσεις και ομάδες της κοινωνίας των πολιτών σημειώνουν ότι η μείωση των δημόσιων δαπανών λόγω της ύφεσης απειλεί τις ιατρικές φροντίδες που είναι απαραίτητες για τους φορείς της ασθένειας.

Το μεγαλύτερο ισπανικό συνδικάτο, το UGT, αναφέρει σε ανακοίνωση του ότι οι δημόσιες δαπάνες για την καταπολέμηση του AIDS μειώθηκαν κατά 70% από το 2011 έως το 2013, από 10 σε 3 εκατομμύρια ευρώ.