Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2009

Πάνε για συμβιβασμό

Προς συμβιβασμό των τεσσάρων διεκδικητών της προεδρίας της Ν.Δ. για τη διαδικασία εκλογής του νέου αρχηγού, κινείται η Κεντρική Επιτροπή που συνεδριάζει από το πρωί. Ο πρόεδρος του κόμματος κ. Καραμανλής και ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του συνεδρίου κ. Σιούφας επέμειναν στην εφαρμογή της συμφωνίας για να ψηφίσουν μόνο όσοι θελήσουν να εγγραφούν μέλη του κόμματος.

Στη πρότασή του να ψηφίσουν και οι «φίλοι» του κόμματος επέμεινε και ο κ. Αβραμόπουλος, τροποποιώντας όμως την εισήγησή του και προτείνοντας να αποφασίσουν οι πολίτες που θα συμμετάσχουν στη διαδικασία εκλογής μετά την ψηφοφορία, αν θα εγγραφούν μέλη. «Εγώ δεν θα παίξω τις κουμπάρες με τις διαδικασίες» απάντησε η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη, προτείνοντας να εγγραφούν όσοι ψηφίσουν σε ένα νέο αρχείο του κόμματος, χωρίς απαραιτήτως να χαρακτηριστούν μέλη ή φίλοι του κόμματος.

Τη τελική απόφαση για το αν θα τεθούν οι νέες προτάσεις σε ψηφοφορία, θα λάβει στο τέλος της συνεδρίασης η οργανωτική επιτροπή, αλλά όπως παρατηρούσαν ανώτατα στελέχη του κόμματος, υπάρχει πλέον έδαφος για μια συμβιβαστική λύση.Αίσθηση προκάλεσε η τοποθέτηση του κ. Αβραμόπουλου, ο οποίος άφησε αιχμές για τις επιλογές του κ. Καραμανλή, παρατηρώντας ότι «παραδώσαμε την εξουσία στο ΠΑΣΟΚ, αν και αυτό το κάναμε πολύ νωρίτερα από τις εκλογές».Αντιθέτως η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη και ο κ. Αντ. Σαμαράς εξήραν το έργο και τη προσφορά του πρώην πρωθυπουργού και τόνισαν ότι θα περιφρουρήσουν τις επιλογές του.

Υπέρ των προτάσεων του κ. Αβραμόπουλου τάχθηκε και ο κ. Π. Ψωμιάδης τονίζοντας: «Είμαι σκληρό καρύδι και θα πέσω στο νήμα». Και οι τέσσερις υποψήφιοι εξάλλου συμφώνησαν πως οι εργασίες του εκτάκτου συνεδρίου θα πρέπει να παραταθούν για να πραγματοποιηθεί και ουσιαστικός διάλογος για τα αίτια της εκλογικής ήττας.