Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2009

Επίπεδο πολιτικού πολιτισμού

Σε εγκάρδιο κλίμα συναντήθηκε το απόγευμα ο νέος πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνης Σαμαράς, με τον πρωθυπουργό. Ο κ. Παπανδρέου ενημέρωσε τον πρόεδρο της ΝΔ για την έναρξη του ευρύτερου κοινωνικού διαλόγου για την οικονομία, που η κυβέρνηση θέτει σε εφαρμογή από την επόμενη εβδομάδα, ζητώντας τη συμμετοχή της αντιπολίτευσης.

Υποδεχόμενος τον κ. Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου, τον συνεχάρη για τη νίκη του και του ευχήθηκε καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα, για το καλό της πατρίδας. Τον συνεχάρη επίσης για τις ανοιχτές διαδικασίες που εφαρμόστηκαν στην ανάδειξη του νέου επικεφαλής. "Προσβλέπουμε σε στενή συνεργασία και στα εθνικά θέματα, γιατί έχουν διογκωθεί τα προβλήματα και χρειάζεται διάλογος και συναίνεση" τόνισε ο κ. Παπανδρέου.

Με τη σειρά του ο πρόεδρος της ΝΔ ευχαρίστησε τον κ. Παπανδρέου και είπε ότι "ο δικός μας συνταγματικός ρόλος μας υποχρεώνει να έχουμε αυτές τις συζητήσεις με τον πρόεδρο της κυβέρνησης". "Ανάλογα τα θέματα, είμαστε πότε μαζί και πότε απέναντι. Μαζί γιατί υπηρετούμε την ίδια κοινωνία, απέναντι γιατί υπηρετούμε διαφορετικές ιδεολογίες. Και αυτός είναι ο ρόλος της αντιπολίτευσης" τόνισε ο κ. Σαμαράς.

Ο κ. Παπανδρέου ρώτησε τον κ. Σαμαρά πως πήγε ο εκλογικός αγώνας
και εκείνος του απάντησε ότι δεν ήταν εκλογικός αγώνας, ήταν εσωκομματική άμιλλα. "Πόσο διήρκησε;" ρώτησε ο κ. Παπανδρέου και ο πρόεδρος της ΝΔ απάντησε: "Σαράντα μέρες. Μας δημιούργησε μια εσωστρέφεια την οποία πρέπει να ξεπεράσουμε".

Ερωτηθείς ο κ. Σαμαράς για τη φιλική του σχέση - υπήρξαν συμφοιτητές στις ΗΠΑ - με τον κ. Παπανδρέου κατά την έξοδό του από το Μέγαρο Μαξίμου, απάντησε: "Το να είσαι φίλος με κάποιον δε σημαίνει ότι δεν μπορείς να είσαι πολιτικά αντίπαλος. Όταν χρειαστεί θα είμαστε πολύ σκληροί απέναντί στην κυβέρνηση".