Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2009

"Αποχαιρετώντας το 2009..."

Κοιτώντας πίσω, τις τελευταίες 365 ημέρες, διαπιστώσαμε πως τα πράγματα δεν έχουν αλλάξει και πολύ από την τελευταία ημέρα του 2008. Υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που περνάνε δύσκολα και υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που είναι υπεύθυνοι για αυτό.

Οι περισσότεροι από εμάς αδιαφορούμε για τα πράγματα που μας κάνουν πραγματικά χαρούμενους και... αναλωνόμαστε σε πράγματα που απλώς γεμίζουν τον χρόνο μας..

Υπήρξαν όμως και άνθρωποι οι οποίοι την χρονιά που φεύγει έχουν να θυμούνται το χαμόγελο του διπλανού τους, άνθρωποι που έκαναν την υπέρβαση και κάποιοι που... απλά εκμεταλλεύτηκαν το χρόνο τους στο έπακρο. Άλλοι συμμετείχαν σε μια αναδάσωση, άλλοι χάρισαν κάτι που δεν χρειάζονταν και άλλοι έδωσαν ακόμα κι αν δεν είχαν.

Κάποιος έχασε τα περιττά κιλά, κάποια έκοψε το κάπνισμα ή ξεκίνησε ένα άθλημα. Κάποιος δώρισε στο παιδί του ένα αδέσποτο κουτάβι και κάποιος ξεκίνησε να ανακυκλώνει.

Άλλος άλλαξε τη δουλειά που ποτέ δεν ήθελε και άλλος συγχώρεσε κάποιον που είχε ξεχάσει γιατί δεν του μίλαγε. Μερικοί από εμάς έμαθαν κάτι καινούριο και άλλοι πήραν τη ζωή τους στα χέρια τους..

Όλοι οι υπόλοιποι που ήθελαν αλλά δεν μπορούσαν, όλοι όσοι δεν βρήκαν το χρόνο ή ξεχάστηκαν μπορούν να περιμένουν λίγες ώρες για να κάνουν μια νέα αρχή, να αλλάξουν, να μάθουν από τα λάθη τους... αυτό που μας μάθαμε εμείς είναι πως τα καλά νέα δεν είναι απρόσωπες ειδήσεις αλλά είναι οι πρωτοβουλίες που παίρνουμε όλοι για να κάνουμε τη ζωή μας καλύτερη. Είναι ένα μικρό βήμα, μια απόφαση, μια επιλογή που όλοι μπορούμε να κάνουμε αρκεί να πάρουμε μια βαθιά ανάσα και να το τολμήσουμε..
καλή χρονιά..
kala-nea