Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2010

14 χρόνια μετά τα Ίμια...

...τουρκικό πολεμικό σκάφος διήλθε από την διώρυγα της Κορίνθου. Σύσκεψη Τζ. Σταυρίδη με Ελληνα πτέραρχο και Τούρκο στρατηγό.

Συνάντηση στη «κόψη του ξυραφιού» είχε στις Βρυξέλες ο διοικητής των συμμαχικών δυνάμεων Ευρώπης, Αμερικανός ναύαρχος Τζέιμς Σταυρίδης,με τον προεδρεύοντα της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ Ιταλό ναύαρχο Τζιανπάολο ντι Πάολο, τον Τούρκο αρχηγό Ενόπλων Δυνάμεων στρατηγό Ιλκέρ Μπασμούγ και τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, πτέραρχο Γιάννη Γιάγκο.

Στη διάρκεια της συνάντησης τέθηκαν θέματα που αφορούν τη Νέα Δομή Διοίκησης της Συμμαχίας και σχετίζονται άμεσα και καθοριστικά με την παρουσία εκ περιτροπής Έλληνα και Τούρκου διοικητή στο CAOC-7 της Λάρισας σε συνάρτηση με το αεροπορικό στρατηγείο της Σμύρνης. Το θέμα αφορά τον έλεγχο των εναέριων χώρων Ελλάδας,Τουρκίας, Βουλγαρίας, Ρουμανίας και Αλβανίας και...

άλλα συναφή και ακανθώδη, που φέρνουν το «μαχαίρι στο λαιμό» για τις δύο γειτονικές χώρες του Ανατολικού Αιγαίου.

Χθες (ακριβώς μετά 14 χρόνια από τα ΄Ιμια) έγινε η διέλευση τουρκικού πολεμικού ναρκοθηρευτικού, από τη διώρυγα της Κορίνθου κατευθυνόμενου στο γαλλικό λιμάνι της Τουλόν, στο πλαίσιο συμμετοχής του στη μόνιμη αντιναρκική δύναμη του ΝΑΤΟ. Πρόκειται για «είδηση» και ανακοινώθηκε με ειδικό δελτίο Τύπου του ΓΕΝ.
press-gr