Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Τρίτη 30 Μαρτίου 2010

26 ληστείες σε 48 ώρες - Τρεις νεκροί, τέσσερις τραυματίες

Ένας 55χρονος δολοφονήθηκε μέσα στο πρακτορίο του ΟΠΑΠ της αδερφής του στα Πατήσια. Ένας νεαρός υπάλληλος ανταλακτηρίου συναλάγματος νοσηλεύεται σοβαρά τραυματισμένος στην μέση από πυρά ληστών που τον πυροβόλησαν εν ψυχρώ. Τα δύο περιστατικά συνέβησαν σε διάστημα μιας ώρας.

Ένας 60χρονος απόστρατος αξιωματικός δολοφονήθηκε με τσεκούρι όταν ληστές εισέβαλαν στο σπίτι του. Οι αδίστακτοι δράστες τραυμάτισαν και την σύζυγο του. Κακοποιοί εισέβαλαν στο σπίτι αλλοδαπού στο κέντρο της Αθήνας τον μαχαίρωσαν και του άρπαξαν χρήματα και.. αντικείμενα αξίας.

Αιμόφυρτο βρήκαν στο δρόμο αστυνομικοί στην Νίκαια αλλοδαπό άνδρα που είχε πεσει επίσης θύμα ληστείας. Ένα ανήλικο αγόρι συνελήφθη γιατί με μαχαίρι απειλούσε συνομιλήκους και τους άρπαζε χρήματα και κινητά.

Αντιμέτωπος με διαρρήκτες βρέθηκε το βράδυ της Πέμπτης ο ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού Ντάτολο. 25 ληστρικές επιθέσεις μέσα σε 48 ώρες αποτυπώνουν ανάγλυφα την κατάσταση που επικρατεί σε ολόκληρη τη χώρα. Λίγα λεπτά πριν από τις 11 το βράδυ δύο ένοπλοι άνδρες εισέβαλαν σε ζαχαροπλαστείο στο Ηράκλειο Αττικής. Εκείνη την ώρα στο κατάστημα βρισκόταν μόνο ο ιδιοκτήτης. Με την απειλή όπλου τον ακινητοποίησαν και τον εξανάγκασαν να τους παραδώσει όσα χρήματα υπήρχαν στο κατάστημα, 3.000 ευρώ.

Ξημερώματα Κυριακής κουκουλοφόροι,εισέβαλαν σε ταβέρνα στην Βαρυμπόμπη. Οι τρείς κακοποιοί οπλισμένοι με καλάσνικοφ πυροβόλησαν μια φορά στον αέρα για εκφοβισμό και στην συνέχεια άρπαξαν από τον ιδιοκτήτη το ποσό των χιλίων ευρώ. Από τους λιγοστούς πελάτες πήραν ότι πολύτιμο είχαν πάνω τους.

Για 120 ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο δύο κακοποιοί λήστεψαν ιδιοκτήτρια μανάβικου στα Πατήσια το απόγευμα του Σαββάτου. Αυτά είναι μερικά από τα περιστατικά που καταγράφονται επι καθημερινής βάσης στο αστυνομικό δελτίο.

Η εγκληματικότητα βρίσκεται σε έξαρση.

Πάνω από 1500 ληστείες σημειώθηκαν το 2009 περισσότερες από ότι το 2008. Οι ληστρικές επιθέσεις την τελευταία πενταετία έχουν αυξάνονται ραγδαία και η αστυνομία μοιάζει αδύναμη να περιορίσει αυτό το κομάτι της εγκληματικότητας. Ανάλογη είναι η εικόνα και κλοπές και στις διαρρήξεις αλλά και στις ανθρωποκτονίες.
eglimatikotita