Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Τρίτη 30 Μαρτίου 2010

Aπίστευτο το Υπ. Εξωτερικών απαγόρευσε στο ΓΕΕΘΑ να ενημερώνει τους δημοσιογράφους για τις Τουρκικές παραβιάσεις στο Αιγαίο!

Το ΓΕΝ καλύπτει πλήρως τον Πάρη Κασιδόκωστα για την βυσματική άδεια που πήρε για να πάει διακοπές στην Καραϊβική!

Σύμφωνα με τη εφημερίδα ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ο γόνος των οικογενειών Λάτση και Κασιδόκωστα, ο Πάρις Κασιδόκωστας, αμέσως μετά την ορκωμοσία του ως ναύτης, πήρε άδεια δεκαέξι ημερών (!) από την υπηρεσία του για «σοβαρούς επαγγελματικούς λόγους», όπως λέει το ΓΕΝ και βρέθηκε στην Καραϊβική να κάνει διακοπές (!) το ΓΕΝ έστειλε απάντηση στους δημοσιογράφους - με την οποία καλύπτει.. πλήρως τον νεαρό - με SMS!

Προσέξτε τώρα το σκοταδισμό που επικρατεί στην Ελλάδα....
Σύμφωνα με το defencenet κατ'εντολή του υπουργείου Εξωτερικών έχουν σταματήσει να ενημερώνουν τους δημοσιογράφους του στρατιωτικού ρεπορτάζ για τις Τουρκικές παραβιάσεις και προκλήσεις προκειμένου «να κατέβουν οι τόνοι και να μην προκαλούνται αντιδράσεις από την κοινή γνώμη» όπως είπε αξιωματικός του ΓΕΕΘΑ στους δημοσιογράφους, αλλά δεν έχουν πρόβλημα να ενημερώνουν με SMS για τις διακοπές του Πάρι Κασιδόκωστα στην Καραϊβική!

Η πλήρης απάντηση του ΓΕΝ για το θέμα είναι η ακόλουθη:
«Ο ναυτοδίοπος, Πάρις Κασιδόκωστας σύμφωνα με αναφορά που υπέβαλε, αιτήθηκε και του εγκρίθηκε δεκαεξαήμερη κανονική άδεια εξωτερικού για σοβαρούς επαγγελματικούς λόγους από Δευτέρα 22 Μαρτίου του 2010. Σημειώνεται ότι κανονική άδεια 18 ημερών δικαιούνται όλοι οι κληρωτοί κατά την διάρκεια υπηρέτησής των. Σημειώνεται επίσης ότι στο Πολεμικό Ναυτικό κληρωτοί δεν τοποθετούνται σε πολεμικά πλοία».

Πραγματικά από που να αρχίσει κανείς και που να τελειώσει με την ανεκδιήγητη ανακοίνωση του ΓΕΝ και το γελοίο επιχείρημα ότι οι κληρωτοί δεν τοποθετούνται σε πολεμικά πλοία. Ένα καλό ερώτημα που πρέπει να απαντηθεί είναι σε πόσους ναύτες, στρατιώτες και σμηνίτες από τους χιλιάδες που κατατάχθηκαν στην τελευταία σειρά χορηγήθηκε 16ήμερη άδεια μετά την ορκωμοσία τους;

Το ζήτημα δεν έχει να κάνει με το αν θα ... λείψει ο Πάρις Κασιδόκωστας από την "πολεμική μηχανή του Π.Ν." (η οποία ρετάρει, φαίνεται, αν πιστέψουμε την άλλη ανεκδιήγητη δήλωση ότι η ΤΠΚ ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΔΗΣ μπέρδεψε δήθεν τα σήματα της Τουρκικής κορβέτας με αυτά του Λιμεναρχείουτ Ραφήνας»), αλλά με αυτονόητα ζητήματα ισότητας, ισονομίας, δεοντολογίας, σοβαρότητας του ΓΕΝ κλπ.
tiresias-press