Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Τρίτη 30 Μαρτίου 2010

Παπακωνσταντίνου: "Ξέρουμε ότι οι πολίτες μας στηρίζουν"

«Ξέρουμε ότι οι πολίτες μας στηρίζουν και θα κάνουμε ό,τι το δυνατόν για να μην τους απογοητεύσουμε» ανέφερε κατά την συζήτηση του φορολογικού νομοσχεδίου στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, τονίζοντας πως καμία ευρωπαϊκή απόφαση δεν πρόκειται να αντικαταστήσει την απαρέγκλιτη τήρηση των δεσμεύσεων της χώρας, όπως αυτές καταγράφονται στο.. Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης.

Ο υπουργός Οικονομικών, υπερασπίστηκε το φορολογικό νομοσχέδιο απέναντι στις επικρίσεις της αντιπολίτευσης, κάνοντας λόγο για «επανάσταση που καλύπτει σχεδόν όλες τις πτυχές του φορολογικού συστήματος» -ένα πλέγμα τομών που θα ολοκληρωθεί μέχρι το καλοκαίρι, διαμορφώνοντας ένα τελείως διαφορετικό τοπίο.

Ωστόσο, όπως πρόσθεσε ο υπουργός, «δεν είναι δυνατόν να γίνουν όλα σε τρεις μήνες. Έχουμε ήδη προγραμματίσει μια σειρά δράσεων. Και δεν ξεχνάμε το ζήτημα της κωδικοποίησης της φορολογικής νομοθεσίας και της κατάργησης του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων».

Το φορολογικό νομοσχέδιο επικρίθηκε από πλευράς Νέας Δημοκρατίας και ΛΑΟΣ, κατά βάσιν ως αντιαναπτυξιακό, χωρίς ωστόσο να λείψουν από σειρά βουλευτών και βολές για τον «κοινωνικά άδικο χαρακτήρα του» -κάτι στο οποίο κυρίως βασίστηκε η κριτική της Αριστεράς.