Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Τετάρτη 30 Ιουνίου 2010

"Η αυθαιρεσία της ΔΟΥ Παλλήνης για τους Ημιυπαίθριους Χώρους - Παγίδα η ρύθμιση για 40 Χρόνια"

Σε συνέχεια του θέματος (βλέπε εδώ) επανέρχομαι για να επισημάνω για άλλη μια φορά πόσο αναξιόπιστο είναι το κράτος και πόσο αυθαίρετα λειτουργούν κάποιοι δημόσιοι υπάλληλοι και συγκεκριμένα οι ελεγκτές και ο προϊστάμενος της ΔΟΥ Παλλήνης.

Μετά από την κατάθεση φακέλου για την τακτοποίηση των Ημιυπαίθριων χώρων της οικίας μου, στην Πολεοδομία όπου ανήκω και την έκδοση από αυτήν των αναλογούντων προστίμων, βάση του άρθρου 5 παρ 6 του νόμου 3843/10 η πολεοδομία ενημέρωσε την αρμόδια ΔΟΥ (Παλλήνης) με έγγραφο της ότι οι χώροι τακτοποιήθηκαν και η ΔΟΥ θα έπρεπε να διαγράψει πρόστιμα που αφορούσαν στους χώρους αυτούς βάση του άρθρου 6 παρ 6 του νόμου 3843/10.

Όπως ανέφερα και στο προηγούμενο θέμα που δημοσίευσα (βλέπε εδώ) ο προϊστάμενος της ΔΟΥ Παλλήνης θεωρεί ότι η ερμηνεία του νόμου είναι "καταχρηστική" και επέβαλε τελικά πρόστιμα τελών μεταβίβασης για τους χώρους αυτούς, μαζί με προσαυξήσεις της τάξης του 260%... το ποσό που καλούμε να πληρώσω σε χιλιάδες ευρώ είναι διψήφιο. Ούτε καν περίμενε να εκδοθεί η εγκύκλιος από το Υπουργείο Οικονομικών που αφορά στο θέμα φορολόγισης των χώρων αυτών και η οποία θα εκδοθεί άμεσα τις επόμενες μέρες.

Αυτή η αυθαιρεσία και οι χουντικές μέθοδοι του κάθε υπαλλήλου της κάθε Δημόσιας Υπηρεσίας πρέπει επιτέλους να λάβουν ένα τέλος. Κε Παπακωνσταντίνου, όσο η θέση του κάθε προϊστάμενου στην κάθε ΔΟΥ εξαρτάται άμεσα από τα έσοδα που έχει η Υπηρεσία του, τόσο περισσότερο θα έχουμε αυτά τα φαινόμενα αυθαιρεσίας για να δείχνουν ότι έχουν έσοδα. Επιτέλους κάποιος πρέπει να τους βάλει στη θέση τους. Έλεος πια, πόσα θα πληρώσουμε....?
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ