Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

Η Πληροφορική στο ολοήμερο Δημοτικό

"Αγαπητό Κουνέλι,
Δεν ξέρω αν έχεις ασχοληθεί με το θέμα του μαθήματος της Πληροφορικής (Τ.Π.Ε. = Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών λέγεται το μάθημα) στο ολοήμερο Δημοτικό. Καθηγητές αρπάξαμε απο την Δευτεροβάθμια και τους πετάξαμε στα ολοήμερα. Βιβλία δεν υπάρχουν (όπως σε όλα τα άλλα μαθήματα) ούτε και εκπαιδευτικό λογισμικό. Εργαστήρια Πληροφορικής δεν υπάρχουν όπως στα Γυμνάσια που έστω και ανα δυο μαθητές να αναλογεί ενας υπολογιστής. Περιμένουμε τα δέκαι laptop που υποσχέθηκαν σε κάθε..

ολοήμερο.

Μπάχαλο με άλλα λόγια. Οτι θέλεις κάνεις και είσαι νόμιμος. Οι περισσότεροι συνάδελφοι προσπαθούν με το RAM-Kid να κάνουν κάτι.Υπάρχει γενική διαταγή απο τις 20-7-2010 που ανάθεμα αν ξέρουν κι αυτοί που την έγραψαν τι λέει:

Ενώ δεν το λένε καθαρά, στα παραδείγματα δράσεων που έχει, λέει εμμέσως πλην σαφώς να διδάξεις κανονικά Office στο Δημοτικό. Μάλιστα! Φαντάζομαι πως δεν θα έχουν μπεί ποτέ σε δημοτικό αυτοί οι φωστήρες για να δουν με τα ίδια τους τα μάτια ότι δεν μπορείς να διδάξεις σε μια τάξη που μπορεί να έχει μέχρι 24 παιδιά και ΕΝΑ μόνο υπολογιστή. Μέχρι την τρίτη τάξη ουτε να καθήσουν στις καρέκλες τους δεν μπορείς να τους βάλεις.

Ετσι γίνονται οι μεγάλες αλλαγές στην Παιδεία μας: Το καπρίτσιο και η μεγαλομανία του εκάστοτε Υπουργού την πληρώνουν πρώτα απ’όλα οι ίδιοι οι μαθητές, οι γονείς (γιατί τα φροντιστήρια είναι και ακριβά) και οι συνάδελφοι καθηγητές.

Καθηγητής Πληροφορικής"