Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

«Υπάρχει σοβαρό διεθνές ενδιαφέρον για τον ΟΣΕ»

«Εχουμε ήδη σοβαρό διεθνές ενδιαφέρον για τον ΟΣΕ και αναμένουμε ότι θα προχωρήσουμε στην αποκρατικοποίηση του αναδιαρθρωμένου φορέα το επόμενο έτος που θα είναι οριακά κερδοφόρο» δήλωσε ο ειδικός γραμματέας Αποκρατικοποιήσεων, κ. Γιώργος Χριστοδουλάκης, σε συνέντευξή του στη Wall Street Journal.

Ακόμη ο κ. Χριστοδουλάκης πρόσθεσε ότι δρομολογείται η αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του δημοσίου.

«Υπάρχουν πολλές και μεγάλες εκτάσεις γης που έχουν εμπορικό ενδιαφέρον και αυτό που σχεδιάζουμε είναι να τις πωλήσουμε ή να παραχωρήσουμε την εκμετάλλευσή τους με πολυετείς συμβάσεις», ανέφερε ο κ. Χριστοδουλάκης, προσθέτοντας ότι...

«εργαζόμαστε πολύ εντατικά για να παρουσιάσουμε ένα ισχυρό και ελκυστικό επενδυτικό πρόγραμμα στις διεθνείς αγορές».

Οσον αφορά τον ΟΤΕ, ο κ. Χριστοδουλάκης είπε ότι το Δημόσιο δεν θα μειώσει τη συμμετοχή του, η οποία ανέρχεται στο 20%.

Αντίθετα η Κυβέρνηση, όπως σημείωσε, προτίθεται να πωλήσει πολύ γρήγορα τη συμμετοχή της σε ποσοστό 49% στο Καζίνο της Πάρνηθας, ενδεχομένως και έως το τέλος του 2010.

«Ενθαρρύνουμε τις βιώσιμες ιδιωτικές επενδύσεις, αλλά θέλουμε να διασφαλίσουμε το δημόσιο συμφέρον με σύγχρονες διαδικασίες και γι' αυτό δεν θα κάνουμε βιαστικές πωλήσεις», είπε ακόμη ο γραμματέας, προσθέτοντας ότι το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων «αφορά την αναδιάρθρωση της ελληνικής οικονομίας και όχι μόνο την είσπραξη χρημάτων».

Το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων της Κυβέρνησης θα κλιμακωθεί στην τριετία 2011-2013 και θα αποφέρει έσοδα 3 δισ. ευρώ, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχει θέσει η Κυβέρνηση, εκτίμησε ο κ. Χριστοδουλάκης.