Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010

Δεν της ξεφεύγει... τίποτα!!!

Έρχεται η "έξυπνη" κάμερα τροχαίας που θα ελέγχει την ταχύτητα του διερχόμενου αυτοκινήτου, θα "τσεκάρει" αυτόματα την πινακίδα του οχήματος για πιθανές παρασπονδίες (απλήρωτη ασφάλεια, χρωστούμενα τέλη κ.α.), θα φωτογραφίζει το εσωτερικό του οχήματος για να διαπιστώσει αν ο οδηγός φοράει ζώνη, θα συνδέεται δορυφορικά GPS με τους ηλεκτρονικές υπολογιστές της αστυνομίας και θα στέλνει σήμα εντός δευτερολέπτων σε κάθε αρμόδια υπηρεσία για να ξεκινήσει τα…


δέοντα κατά του οδηγού.

Η νέα γενιά καμερών, που θα αποτελέσει πραγματικό φόβητρο για τους οδηγούς, αναπτύσσεται στο πλαίσιο του,χρηματοδοτούμενου από την Ευρωπαϊκή Ένωση με περίπου 8 εκατ. ευρώ, έργου Asset.
Το νέο σύστημα, κάθε ένα από τα οποία αναμένεται να κοστίζει γύρω στα 60.000 ευρώ, δοκιμάζεται ήδη στους δρόμους της Φινλανδίας και αναμένεται να εφαρμοστεί στην υπόλοιπη Ευρώπη από το 2013, σύμφωνα με τη βρετανική Ντέιλι Μέιλ.

Η κάμερα έχει και άλλες δυνατότητες, όπως να μετράει την απόσταση ανάμεσα στα κινούμενα οχήματα, ενώ μπορεί να φωτογραφίζει ένα όχημα όχι όταν αυτό περνά από δίπλα της, αλλά όταν ακόμα βρίσκεται σε απόσταση περίπου 50 μέτρων.

Είναι η πρώτη κάμερα «πολλαπλών καθηκόντων», που μπορεί να εντοπίσει και να καταγράψει ταυτόχρονα πολλές παραβάσεις και όχι μόνο την υπέρβαση του ορίου ταχύτητας. Το νέο σύστημα θα μπορεί να τοποθετηθεί στο εσωτερικό των περιπολικών της τροχαίας.

Οι πρώτες δοκιμές του συστήματος θα διαρκέσουν έως το Δεκέμβριο του 2011, με στόχο τη βελτίωση της ασφάλειας στους δρόμους, μέσα από την καλύτερη επιτήρηση των οδηγών. Το σύστημα πάντως καταστρέφει αυτομάτως τις εικόνες που τράβηξε, μετά από παρέλευση διαστήματος ενός μήνα, καθώς και όσες φωτογραφίες δεν δείχνουν κάποια παράβαση του κώδικα οδικής κυκλοφορίας