Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010

Το κράτος χάνει 30 εκατ. € το χρόνο..

..ΑΠΟ ΠΛΑΣΤΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ

Σε περισσότερα από 30 εκατομμύρια ευρώ ετησίως
υπολογίζει το υπουργείο Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων τα διαφυγόντα κέρδη από τα μαϊμού εισιτήρια και τη λαθρεπιβίβαση.

Οι αρμόδιες αρχές, σύμφωνα με το γενικό γραμματέα του υπουργείου Χάρη Τσιόκα, ανακάλυψαν πλαστά εισιτήρια στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Τα εισιτήρια, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Το Βήμα", ήταν τόσο καλά τυπωμένα ώστε....




κατόρθωναν να "ξεγελούν" τα ακυρωτικά μηχανήματα.

Η υπόθεση ήρθε στο φως ύστερα από καταγγελίες επιβατών που είχαν προμηθευτεί τέτοια εισιτήρια και οι αστυνομικές αρχές, όπως και ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών, παρακολουθούν τη διακίνηση εισιτηρίων κυρίως γύρω από την Ομόνοια.

Από τα στοιχεία των ερευνών προέκυψε ότι έχει τυπωθεί μεγάλος αριθμός πλαστών εισιτηρίων που δύσκολα μπορεί κανείς να ξεχωρίσει από τα γνήσια. Βάσει εκτιμήσεων του υπουργείου Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων, τέσσερα στα δέκα εισιτήρια είναι πλαστά, με αποτέλεσμα τα διαφυγόντα κέρδη να υπολογίζονται σε 30 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο, συμπεριλαμβανομένων και των διαφυγόντων κερδών από τη λαθρεπιβίβαση.

Έτσι, το υπουργείο αποφάσισε να προκηρύξει διαγωνισμό για την προμήθεια ειδικών ηλεκτρονικών μηχανημάτων, προκειμένου να εισαχθεί και στη χώρα μας το ηλεκτρονικό εισιτήριο στα μέσα μαζικής μεταφοράς.