Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

Διαξιφισμοί στο Υπουργικό Συμβούλιο

Την επιτακτική ανάγκη άμεσης ενημέρωσης και συνεργασίας με τον υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου, επεσήμαναν σήμερα κατά τη διάρκεια του Υπουργικού Συμβουλίου οι υπουργοί Δικαιοσύνης Χ. Καστανίδης και Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου. Η αφορμή δόθηκε από την επικείμενη νομοθετική πρωτοβουλία για την απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων.

«Πρέπει να γίνεται ουσιαστική διαβούλευση και όχι να πληροφορούμαστε τις προθέσεις του υπουργείου από διαρροές στον Τύπο», είπε σύμφωνα με πληροφορίες ο....




υπουργός Δικαιοσύνης στον κ. Παπακωνσταντίνου. Ο ίδιος τόνισε πως «πριν από λίγο καιρό, μία αστήρικτη εικασία προκάλεσε απεργία των δικηγόρων με πολλαπλές επιπτώσεις».

Τη θέση του υπουργού Δικαιοσύνης υπερτόνισε και η Άννα Διαμαντοπούλου, η οποία ξεκαθάρισε πως «χρειαζόμαστε καλύτερη ενημέρωση. Όλες αυτές οι κατηγορίες επαγγελματιών θα ζητούν σε λίγο καιρό να σε συναντήσουν, εσύ δεν θα έχεις ώρα να τους δεις, ούτε και οι σύμβουλοί σου. Γι' αυτό πρέπει εμείς να είμαστε καλά ενημερωμένοι, επειδή ο καθένας θα απευθύνεται στον αρμόδιο υπουργό».

Στη διάρκεια της συζήτησης στο υπουργικό Συμβούλιο και με βάση αυτές τις παρεμβάσεις ο κ. Παπακωνσταντίνου απάντησε ότι στη συνεδρίαση δεν έγινε καν πρώτη ανάγνωση του νομοσχεδίου για τα κλειστά επαγγέλματα, αλλά ότι επρόκειτο για μία πρώτη ενημέρωση. Ο κ. Παπακωνσταντίνου εξουσιοδοτήθηκε να παρουσιάσει τα ολοκληρωμένα νομοσχέδια για τα κλειστά επαγγέλματα, τα τυχερά παιχνίδια, τις αποκρατικοποιήσεις και την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας και την αναδιοργάνωση των φορολογικών μηχανισμών αμέσως μετά τις γιορτές.