Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010

Θα απολύει, θα μειώνει μισθούς και κάποτε θα επιστρέψει τα λεφτά με τόκο!

Ο Σταύρος Ψυχάρης ή παριστάνει ότι δεν καταλαβαίνει- πράγμα αδύνατο- ή μας κάνει πλάκα! Στο σημερινό του άρθρο στο ΒΗΜΑ –που δεν αγοράσαμε- γράφει μεταξύ άλλων: «Μισθωτοί και συνταξιούχοι έχουν προφανώς αποδεχθεί την πραγματικότητα. Περικοπές μισθών και αμοιβών, βαριά φορολογία και απώλεια κεκτημένων εξαγγέλλονται και γίνονται αποδεκτά. Οι πολίτες αναγνωρίζουν ότι πρέπει η σημερινή γενιά να πληρώσει τις σπατάλες της προηγούμενης….


Ασφαλώς και πρέπει να μπορεί ο εργοδότης, ιδίως σε χαλεπούς καιρούς, να μειώνει τον αριθμό των προσώπων που απασχολεί. Αλλά όχι να δώσουμε και κίνητρο για…


απολύσεις! Τα χρήματα που εισπράττει ως αποζημίωση ο απολυόμενος τα δικαιούται, έχουν υπολογισθεί από τον επιχειρηματία στο εργατικό κόστος.


Οι μειώσεις των μισθών πρέπει να συνδυάζονται με διανομή όχι μόνον του κόστους αλλά και του προσδοκώμενου κέρδους. Δεν θα μοιραστεί σήμερα ο εργαζόμενος το πενιχρό του εισόδημα με τον εργοδότη, ο οποίος από αύριο μόνος θα απολαμβάνει τα κέρδη του, που θα έχουν στηριχθεί στις στερήσεις υπαλλήλων και εργατών.


Τα πράγματα είναι απλά. Τα μέτρα που περιορίζουν αποδοχές εργαζομένων πρέπει να συνδυάζονται με σαφή υποχρέωση του εργοδότη να τα επιστρέψει και δη εντόκως

Τι καταλαβαίνουμε εμείς ότι λέει:
- Έχω το δικαίωμα να απολύω και θα το κάνω. Θα δίνω όμως αποζημιώσεις.
- Οι εργαζόμενοι του ΔΟΛ κάνουν αποδεκτές τις μειώσεις των μισθών!
- Τα χρήματα από τις μειώσεις μισθών, θα τα επιστρέψει στο μέλλον εντόκως!
Θου Κύριε φυλακήν τω στόματί μου και θύραν περιοχής περί τα χείλη μου..
newspost