Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010

Ποιοι επηρεάζονται απο το άνοιγμα τον κλειστών επαγγελμάτων;;;

Το «άνοιγμα» των κλειστών επαγγελμάτων και οι αποκρατικοποιήσεις ακίνητων - «φιλέτων» είναι τα δύο από τα πέντε βασικά θέματα του υπουργικού συμβουλίου, που πραγματοποιείται σήμερα υπό την προεδρία του πρωθυπουργού.

Η ψήφιση του ν/σ για τα κλειστά επαγγέλματα αναμένεται να φέρει σειρά αλλαγών σε 160 ειδικότητες, ενώ εξετάζεται και το ενδεχόμενο «αυτόματης απελευθέρωσης» σε...


περίπτωση που το άνοιγμα καθυστερήσει πάνω από έξι μήνες.

Πρώτοι στην λίστα των αλλαγών μπαίνουν δικηγόροι, μηχανικοί και συμβολαιογράφοι, στους οποίους καταργείται η κατώτατη αμοιβή, και συνεχίζουν οι φαρμακοποιοί.

Ωστόσο, μία σειρά υπηρεσιών, όπως συντήρηση ανελκυστήρων, λειτουργία διαγνωστικών κέντρων, ενοικιαζόμενα δωμάτια, κατασκηνώσεις κ.λ.π. θα υποστούν αλλαγές, καθώς, σύμφωνα με την τρόικα διέπονται από υπερβολικές και άχρηστες ρυθμίσεις, όπως αναφέρουν «Τα Νέα», ενώ συνέπειες θα έχουν ακόμα αρτοποιοί, κομμωτές, υδραυλικοί, ηλεκτρολόγοι, τεχνικοί υπολογιστών κ.λ.π.

Εννέα επιστημονικοί φορείς ζητούν κατεπειγόντως συνάντηση με τον πρωθυπουργό, ενώ οι φαρμακοποιοί αναμένεται να «απαντήσουν» στην στάση του υπουργείου Υγείας με 48ωρες απεργίες, οι οποίες θα ξεκινήσουν πιθανότατα την ερχόμενη εβδομάδα.