Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

Κινητό και αεροπλάνο δεν πάνε μαζί..

Οι επιστήμονες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου ότι ο ολοένα και αυξανόμενος αριθμός κινητών τηλεφώνων που χρησιμοποιούνται στις πτήσεις μπορεί να είναι αιτία για μια πιθανή πτώση.

Παρά τις ανακοινώσεις και τις συστάσεις που...


γίνονται από τα εκάστοτε πληρώματα για απενεργοποίηση των συσκευών πολλοί επιβάτες τις παραβλέπουν και συνεχίζουν να εργάζονται στους φορητούς υπολογιστές τους και να μιλάνε στο τηλέφωνο αγνοώντας το κίνδυνο.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες οι συσκευές εκπέμπουν ένα σήμα, που αποτελείται από ηλεκτρομαγνητικά κύματα, τα οποία θα μπορούσαν ενδεχομένως να παρέμβουν στο ηλεκτρονικό σύστημα του αεροσκάφους. Ο Μπιλ Στράους, μηχανικός αεροσκαφών χαρακτήρισε ανησυχητική τη χρήση των συσκευών.

"Ένα κινητό τηλέφωνο το οποίο είναι "φθαρμένο" που έχει πέσει κάτω ή μια μπαταρία που εκπέμπει περισσότερο από όσο έπρεπε, είναι πιο επιρρεπή σε παρεμβολές", είπε χαρακτηριστικά προσθέτοντας ότι σε συνδυασμό με μια σφοδρή καταιγίδα θα ήταν αρκετό για ένα δυστύχημα.

Η Βρετανική Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας έχει διαπιστώσει ότι οι ηλεκτρονικές παρεμβολές από κινητά τηλέφωνα μπορεί να οδηγήσουν σε "σφάλματα" όσον αφορά τις ενδείξεις των οργάνων και να δημιουργήσουν προβλήματα στην επικοινωνία του πιλότου με τον πύργο ελέγχου.

Σημειώνεται ότι οι παρεμβολές των κινητών τηλεφώνων θεωρήθηκε ότι ήταν ο πιθανότερος λόγος για τη πτώση ενός αεροσκάφους στη Ν. Ζηλανδία.