Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

Πρόστιμο 200€ σε όποιον δεν πληρώνει διόδια..

Το βρήκαν το κόλπο στην κυβέρνηση.. Σύμφωνα με τοπολογία που κατατέθηκε στην Βουλή, η άρνηση πληρωμής διοδίων μετατρέπεται σε παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας για την οποία το πρόστιμο θα ανέρχεται σε 200 ευρώ, ενώ θα μπορούν να επιβληθούν και...


διοικητικές κυρώσεις, όπως αφαίρεση άδειας, διπλώματος και πινακίδων.

Στην τροπολογία η λαθρεπιβίβαση στις αστικές συγκοινωνίες χαρακτηρίζεται ως πράξη με «ιδιαίτερα μεγάλη ηθική απαξία» που «θέτει υπό σοβαρή διακινδύνευση την οικονομική και λειτουργική βιωσιμότητα του συστήματος», καθώς και «παραβατικότητα επηρεάζει εν τέλει και έχει αρνητικό αντίκτυπο στο σύνολο των πολιτών και της κοινωνίας».

Αυτά βέβαια, σύμφωνα με την τροπολογία, διότι στην πραγματικότητα, ολοένα και περισσότεροι πολίτες διαμαρτύρονται για τις αυξήσεις 40% στα εισιτήρια, ενώ τίποτα δεν έχει αλλάξει ουσιαστικά ως προς τη στάση των κοινοπραξιών που εκμεταλλεύονται τους αυτοκινητόδρομους.

Η κυβέρνηση ανοίγει μετωπική σύγκρουση με το κίνημα «Δεν Πληρώνω».. Μέλη του κινήματος έκαναν λόγο την Τετάρτη για «πολιτικές διώξεις» και τόνισαν ότι δεν πρόκειται να υποχωρήσουν.