Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

Συγκεντρώσεις και μπλόκα απο αγρότες..

Μέλη των Αδέσμευτων Αγροτικών Συλλόγων έχουν προγραμματίσει προσυγκέντρωση στις 11 το πρωί σήμερα, στην διασταύρωση Σερρών - Σιδηροκάστρου, επί της εθνικής Οδού Σερρών - Θεσσαλονίκης. Από εκεί θα κατευθυνθούν στο συνοριακό πέρασμα του...




Προμαχώνα, όπου αργότερα το μεσημέρι έχουν εκδηλώσει πρόθεση να φθάσουν και απολυμένοι από την κλωστοϋφαντουργία Εδέσσης. Προμαχώνας, Τρίγλια Χαλκιδικής, λεωφόρος Γεωργικής Σχολής στη Θεσσαλονίκη, Γιαννιτσά, Φλώρινα, Μοσχοχώρι και Μικροθήβες είναι ανάμεσα στα πιθανότερα σημεία που θα αναπτυχθούν μπλόκα των αγροτών.

Στα Γιαννιτσά οι αγρότες έχουν κανονίσει προσυγκέντρωση στις 11 το πρωί, ενώ στις 12.30 αγρότες από τη Θεσσαλία έχουν προγραμματίσει προσυγκέντρωση στον κόμβο Γυρτώνης και, αναλόγως της συμμετοχής, σχεδιάζουν πορεία – κομβόι προς τα Τέμπη.

Μπλόκο στα διόδια Μοσχοχωρίου θα επιχειρήσουν να κάνουν και οι αγρότες των Φαρσάλων. Τέλος, τις μηχανές των τρακτέρ ζεσταίνουν ήδη αγρότες στη Φλώρινα και τη Χαλκιδική (Τρίγλια).

Ο Γραμματέας Αγροτικού της αξιωματικής αντιπολίτευσης προχώρησε σε δηλώσεις για τις κινητοποιήσεις, στο περιθώριο της Zootechnia στη Θεσσαλονίκη. «Στη σημερινή δύσκολη συγκυρία, που οι τιμές των ζωοτροφών βρίσκονται στα ύψη, ενώ αντιθέτως οι τιμές παραγωγού σε γάλα και κρέας ακολουθούν φθίνουσα πορεία, η κυβέρνηση αρνείται να εφαρμόσει το νόμο, που ψήφισε η Νέα Δημοκρατία και στον οποίο προβλέπεται η δυνατότητα από τον ΕΛΟΓΑΚ να αντιμετωπίζει τέτοιου είδους κρίσεις με ενίσχυση για αγορά ζωοτροφών.

Αντ΄ αυτού, η κυβέρνηση προτίμησε να καταργήσει τις ευνοϊκές διατάξεις για τους κτηνοτρόφους, που είχε υιοθετήσει η Νέα Δημοκρατία και προχώρησε σε αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών υπέρ ΕΛΓΑ και ταυτόχρονη μείωση των αποζημιώσεων στους κτηνοτρόφους των ορεινών και μειονεκτικών περιοχών της χώρας».