Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

Απόσυρση του ν/σ για την υγεία, ζητά η Νένα Δημοκρατία

Η Νέα Δημοκρατία ζητά την απόσυρση του νομοσχεδίου για την Υγεία υποστηρίζοντας πως είναι γεμάτο αοριστίες και προχειρότητες, ενώ δεν έχει γίνει κάποια οικονομικοτεχνική μελέτη. "Η Νέα Δημοκρατία ζητά την απόσυρση του νομοσχεδίου για την....




Υγεία, γιατί είναι πρόχειρο, και γεμάτο αοριστίες. Δεν στηρίζεται σε καμία οικονομικοτεχνική μελέτη. Δεν περιέχει συγκεκριμένες δεσμεύσεις, όπως -για παράδειγμα- η ελεύθερη επιλογή γιατρού από τους ασφαλισμένους του ΙΚΑ. Αντίθετα επιδιώκει λευκή επιταγή, παραπέμποντας σε πάνω από 60 μελλοντικές υπουργικές αποφάσεις και Προεδρικά Διατάγματα. Κυριαρχείται, έτσι, από τη λογική του «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» Αφήνει τις σχετικές αποφάσεις μακριά από τη Βουλή, αποκλειστικά και μόνο στον εκάστοτε υπουργό. Και αυτό για ένα ζήτημα πρωταρχικής σημασίας, όπως η υγεία του ελληνικού λαού", αναφέρει στην ανακοίνωση.

"Μπερδεύει την απελευθέρωση των επαγγελμάτων με τα κομματικά της επικοινωνιακά τεχνάσματα. Διάλογο δεν έκανε ούτε με τα κόμματα, ούτε με τους ενδιαφερόμενους. Και όπου έκανε, τον έκανε εντελώς προσχηματικά" κατέληξε ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Γ. Μιχελάκης.