Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Κυριακή, 27 Φεβρουαρίου 2011

Αποκλεισμένοι οι Έλληνες απ΄το κέντρο της Αθήνας

Λίγα μόλις μέτρα από το κέντρο της Αθήνας υπάρχει ένας δρόμος που «διώχνει» τους Έλληνες. Είναι ένας εξαιρετικά επικίνδυνος δρόμος που κάποτε έσφυζε από ζωή και κίνηση και τώρα πλανάται ο φόβος. Πρόκειται για την οδό Γερανίου, κοντά στην Ομόνοια, ένας δρόμος με τα....μαγαζιά να κλείνουν το ένα μετά το άλλο, και Έλληνες εγκλωβισμένους στην «καρδιά της πρωτεύουσας».

Στην οδό Γερανίου υπάρχουν όλα όσα δυσφημούν μια σύγχρονη μεγαλούπολη. Ναρκωτικά, πορνεία, αιματηρές συμπλοκές κυρίως μεταξύ αλλοδαπών, μαχαιρώματα και επιθέσεις εναντίον όσων «τολμηρών» επιχειρήσουν να διασχίσουν το δρόμο για να περάσουνε στην Αγίου Κωνσταντίνου ή στην Πειραιώς.

"Δεν αντέχουμε άλλο"
Το newsbomb.gr μίλησε με τους λιγοστούς Έλληνες, που με φόβο ψυχής συνεχίζουν να δουλεύουν στην περιοχή(σ.σ κυρίως καταστηματάρχες). Ο Γ.Τ, ο οποίος διατηρεί κατάστημα στον συγκεκριμένο δρόμο μας λέει χαρακτηριστικά: «είμαι 40 χρόνια στην Ομόνοια αλλά πλέον δεν αντέχω, σκέφτομαι σοβαρά να κλείσω το μαγαζί και να φύγω, καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες στο εμπόριο ναρκωτικών που γίνεται μπροστά στα μάτια μας».

Μάλιστα συμπληρώνει πως, το ναρκωεμπόριο γίνεται με βάρδιες, δυο φορές την ημέρα. Νωρίς το πρωί και νωρίς το βράδυ, ακόμη και μπροστά στα μάτια ανύποπτων περαστικών. Περίπου δέκα άτομα Αφρικανικής καταγωγής συγκεντρώνονται στη συμβολή των οδών Πειραιώς και Γερανίου με τσιλιαδόρους περιμένοντας νέα παιδιά σε απόγνωση για να τα προμηθεύσουν με τον «θάνατο».

«Δεν τολμάει να περάσει κανείς, μπορεί και να σε σκοτώσουν, η αστυνομική παρουσία είναι για τα μάτια» λέει στο newsbomb.gr ο Α.Ν, που έχει μια μικρή πανσιόν στην περιοχή για να συμπληρώσει: « η καθημερινότητά μας πλέον δεν αντέχεται, το κέντρο είναι εφιάλτης, τι να τις κάνω εγώ τις συσκέψεις για την επίλυση των θεμάτων στο ιστορικό κέντρο, δυο φορές πήγαν να με μαχαιρώσουν». Να σημειωθεί ότι, κατά την εξέλιξη του ρεπορτάζ ο συγκεκριμένος άνθρωπος αναγκάστηκε να βάλει λουκέτο στην επιχείρησή του.

Μαχαίρωσαν συνταξιούχο
Και αν ο Α.Ν ήταν τυχερός δεν συνέβη το ίδιο με έναν συνταξιούχο, ο οποίος πριν από περίπου ενάμισι μήνα έπεσε θύμα επίθεσης ενώ επιχειρούσε να διασχίσει το δρόμο, λίγο μετά το σούρουπο.
«Του την "έπεσαν" με μαχαίρια Αφγανοί, τραυματίζοντάς τον στην κοιλιά, ευτυχώς ο άνθρωπος γλύτωσε», μας είπε με «σπασμένη» από την οργή φωνή ο Φ. Κ, ο οποίος μεγάλωσε στην Ομόνοια.
Ο κόσμος δεν τολμάει να περάσει από τη Γερανίου.

Οι δε γυναίκες τρέχουν βιαστικά για να φτάσουν στην κοντινότερη αφετηρία λεωφορείων στην Ζήνωνος, περνώντας μέσα από ιερόδουλες που αναζητούν την «πελατεία» τους στο δρόμο.

Πεδίο μάχης
Η κατάσταση άρχισε να ξεφεύγει από κάθε έλεγχο, όταν πριν από περίπου οκτώ μήνες σημειώθηκε ένας πραγματικός πόλεμος μεταξύ Πακιστανών και Μαροκινών, οι οποίοι με πέτρες, ξύλα και μαχαίρια, μετέτρεψαν σε πεδίο μάχης την Γερανίου.

Ένας άλλος καταστηματάρχης λίγο πιο κάτω επί της Πειραιώς, ο Α.Χ μας δίνει μια διαφορετική εκτίμηση: « Σκόπιμα απαξιώνουν το κέντρο της Αθήνας και τους γύρω δρόμους, για να πέσουν οι τιμές των ακινήτων και να έλθουν στη συνέχεια οι αετονύχηδες και να τα αγοράσουν κοψοχρονιά». Πάντως, όπως και να έχει, τα άλλα προβλήματα, (π.χ παρεμπόριο) που αντιμετωπίζει η Γερανίου αλλά και κοντινοί δρόμοι όπως Μενάνδρου, Ζήνωνος, Σωκράτους, Σατωβριάνδου, φαίνονται μικρά, όταν κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές.
newsbomb.gr