Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

Σύγκρουση και «αιματοχυσία» με φόντο την ΕΡΤ!

Το Υπουργείο Πολιτισμού αλλά και προσωπικά ο κ. Παύλος Γερουλάνος κλιμάκωσαν την επίθεση τους στην πρώην Διοίκηση της ΕΡΤ δημοσιοποιώντας στο σύνολο του Κυριακάτικου Τύπου του πορίσματος των επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης. Με την ευθύνη του πρώην...



στελέχους του ΠΑΣΟΚ κ. Μπουρδάρα διενεργήθηκε έλεγχος για τα πεπραγμένα της προηγούμενης Διοίκησης με εντολή του κ. Γερουλάνου.

Οι κρίσεις, ωστόσο, τις οποίες ο ίδιος ο κ. Μπορδάρας και οι συνεργάτες του εκφράζουν και διατυπώνονται στο πόρισμα ήταν αναμενόμενες αν ληφθεί υπόψη η πολιτική διάσταση που έχει λάβει το όλο ζήτημα της Κρατικής Τηλεόρασης. Από την πρώτη κιόλας στιγμή ο κ. Γερουλάνος επέλεξε και αποφάσισε την ευθεία σύγκρουση με την προηγούμενη Διοίκηση της ΕΡΤ, αφού προηγουμένως- για πρώτη φορά ίσως στην Κοινοβουλευτική ιστορία- ο ίδιος Πρωθυπουργός έκανε λόγο για σπατάλες στην ΕΡΤ. Είναι συνεπώς προφανές ότι μεταξύ των πεδίων σύγκρουσης ανάμεσα στη Κυβέρνηση Παπανδρέου και την απελθούσα Κυβέρνηση Καραμανλή ήταν και η κρατική ΕΡΤ. Εν πολλοίς η δημόσια και από του βήματος της Βουλής παρέμβαση του Πρωθυπουργού για την ΕΡΤ ήταν ο προάγγελος της σκληρής πολιτικής κόντρας που είχε εξυφάνει και οργανώσει ο κ. Γερουλάνος.

Παράλληλα η μέχρι τώρα σιωπή τόσο του πρώην προέδρου Χρήστου Παναγόπουλου, όσο και κορυφαίων στελεχών της κρατικής ραδιοτηλεόρασης, έδωσαν χώρο στην πλευρά των επικριτών τους να «παίξουν» με άνεση και να κερδίσουν πρόσκαιρα το παιχνίδι των εντυπώσεων.

Τα πράγματα φαίνεται όμως ότι αρχίζουν να λαμβάνουν δραματική τροπή και η σύγκρουση που έρχεται προμηνύεται ότι θα είναι σφοδρότατη. Ο κ. Παναγόπουλος μόλις πληροφορήθηκε την δημοσιοποίηση του πορίσματος συναντήθηκε με τους στενούς του συνεργάτες αλλά και με τους νομικούς του συμβούλους προκειμένου να καταστρώσει όπως χαρακτηριστικά είπε «σχέδιο παρέμβασης και αντιμετώπισης της πολιτικής του δίωξης».

Όπως αναφέρουν διασταυρωμένες πληροφορίες ο κ. Παναγόπουλος εξήγησε στους συνεργάτες του τα ποιοτικά χαρακτηριστικά αλλά και τα πολιτικά κίνητρα όπως ισχυρίστηκε των κινήσεων του κ. Γερουλάνου, τονίζοντας μεταξύ άλλων: «Είναι σαφές ότι το σχέδιο εξόντωσης εντίμων και ηθικών υπαλλήλων της ΕΡΤ βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Όμως, η αποσπασματική χρήση στοιχείων είναι εξόφθαλμη και όσοι μετέρχονται τέτοιων μεθόδων οφείλουν να γνωρίζουν ότι «το ψέμα έχει κοντά πόδια». Ο χρόνος της δικής τους λογοδοσίας πλησιάζει». Αναφερόμενος στην ουσία του πορίσματος ο κ. Παναγόπουλος σημείωσε ότι: «Είναι απολύτως ξεκάθαρο ότι όσα έπραξαν οι μόνιμοι υπάλληλοι της ΕΡΤ αλλά και επί συμβάση σταθεροί συνεργάτες της διοικήσεως ήταν απολύτως νόμιμα, καλύπτονται πλήρως από τις διατάξεις που διέπουν την λειτουργία της ΕΡΤ και έγιναν με μόνο στόχο το συμφέρον της εταιρείας και των πολιτών που την χρηματοδοτούν».

Ο πρώην πρόεδρος της ΕΡΤ συνέχισε εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση τόσο στον κ. Γερουλάνο όσο και στον κ. Μπουρδάρα λέγοντας ότι: «Σε ότι αφορά τον ειδικό γραμματέα του Σώματος επιθεωρητών δημόσιας διοίκησης κ. Μπουρδάρα και τους βοηθούς του, οφείλουν να γνωρίζουν ότι διέπραξαν το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος, καθώς δεν κάλεσαν ως όφειλαν εκ του νόμου ούτε τον Πρόεδρο ούτε τους Γενικούς Διευθυντές ούτε τους εν δυνάμει κατηγορούμενους υπαλλήλους να καταθέσουν την δική τους εκδοχή για τα όσα τους καταμαρτυρούν, πρακτική που δεν συνάδει όχι σε κράτος δικαίου αλλά ούτε ακόμα και σε φυλές ιθαγενών της Αφρικής». Και καταλήγοντας ο κ. Παναγόπουλος εμφανώς ενοχλημένος αλλά και αποφασισμένος να ξεκαθαρίσει οριστικά το τοπίο είπε: «Αυτή τους η συμπεριφορά επιβεβαιώνει πλήρως ότι δρουν ως κομματικοί εγκάθετοι τους συστήματος ΠΑΣΟΚ. Άλλωστε, το παρελθόν του Γραμματέα όπως επιβεβαιώνεται από τις δημοσιογραφικές πληροφορίες ως μικρού βοηθού του κ. Παπουτσή, τον καθιστούν ακατάλληλο για την θέση καθώς δεν έχει διοικήσει έστω και εταιρεία πέντε ατόμων και άρα δεν έχει εμπειρία για το πώς διοικούνται οι εταιρείες του μεγέθους της ΕΡΤ ή αντιστοίχων του ιδιωτικού τομέα. Περίμενα ότι στην γη του open gov δεν θα αξιολογούταν μόνο με βάση τον κομματικό πατριωτισμό όσοι κάλυψαν δημόσιες θέσεις.


Όσο για τον πολιτικό του καθοδηγητή και την άθλια πρακτική του, όπως ο ίδιος ο κ. Μπορδάρας έχει ομολογήσει, τον πορφυρογέννητο Υπουργό Πολιτισμού, σύντομα θα κληθεί στην Βουλή να εξηγήσει γιατί χρησιμοποιεί την ΕΡΤ ως τσιφλίκι του και μάλιστα από το γραφείο του και με την βοήθεια προσωπικών φίλων του που τοποθέτησε στο ΔΣ συνεπικουρούμενος από κατηγορούμενους για κακούργημα συνδικαλιστές, όπως τον σημερινό πρόεδρο της ΠΟΣΠΕΡΤ. Εκεί-στη Βουλή- θα λογοδοτήσει για την σωρεία παρανομιών που έχουν γίνει στην ΕΡΤ στην δική του εποχή. Γεγονός που άφησε παντελώς αδιάφορους του ελεγκτές που βρέθηκαν στην ΕΡΤ και δεν θέλησαν να αγγίξουν τα πεπραγμένα της σημερινής ηγεσίας η οποία δρα και κινείται υπό τις αυστηρές οδηγίες του κ. Γερουλάνου».


Στο μεταξύ και ο πρώην Γενικός Διευθυντής της ΕΡΑ, Αντώνης Ανδρικάκης, δηλώνει σφόδρα ενοχλημένος από την στάση και την συμπεριφορά του κ. Μπουρδάρα και όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του προτίθεται να καταφύγει στην δικαιοσύνη.

Παραθέτουμε την ανακοίνωση του πρώην Γενικού Διευθυντή Ραδιοφωνίας:
«H βαθύτατη περιφρόνηση μου για κάποιους ανθρώπους και για τις μεθόδους που χρησιμοποιούν, μου επέβαλε μέχρι τώρα τη σιωπή. Μετά από το τελευταίο πόρισμα των ελεγκτών δημόσιας διοίκησης όμως, είμαι υποχρεωμένος να επισημάνω τα εξής:


1ον: Στον έλεγχο που διενεργήθηκε δεν ζητήθηκε η άποψη μου για οποιοδήποτε γεγονός, που σίγουρα θα συντελούσε στη διαμόρφωση άλλων συμπερασμάτων.
2ον: Το πόρισμα αφήνει ερωτηματικά για πράξεις ή παραλείψεις μου, ενώ κατά τη διάρκεια που υπηρέτησα στην ΕΡΤ, τηρήθηκαν αυστηρά οι νόμοι και οι κανόνες που διέπουν την γενική διεύθυνση ραδιοφωνίας.
3ον: Το πόρισμα δημοσιεύτηκε στα ΜΜΕ, αναφέροντας τις απόψεις των κυρίων ελεγκτών και διαμορφώνοντας λανθασμένη εντύπωση στην κοινή γνώμη.


Συνδυάζοντας τα παραπάνω είναι προφανές ότι διασύρεται το όνομά μου και η τριακονταετής διαδρομή μου στην ιδιωτική και δημόσια ραδιοφωνία. Προσβάλλεται η επαγγελματική μου υπόσταση, αλλά κυρίως εκφράζονται ερωτηματικά για την πολυτιμότερη περιουσία μου. Την ηθική μου. Δηλώνω λοιπόν ότι επιφυλάσσομαι παντός νομίμου δικαιώματός μου, για τις πράξεις αυτές των κυρίων ελεγκτών με σκοπό την προστασία των εννόμων συμφερόντων μου».
Αντώνης Σ. Ανδρικάκης
newspost.gr