Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

"Όχι βία κατά των πολιτών" λέει ο στρατός..

Σήμερα θα γίνει η προγραμματισμένη συγκέντρωση ενός εκατομμυρίου ανθρώπων που ζητούν να φύγει ο Μουμπάρακ. Την ώρα που χιλιάδες ξένοι εγκαταλείπουν τη χώρα, λόγω της κρίσης στην Αίγυπτο, ο αιγυπτιακός στρατός διαβεβαιώνει ότι δεν θα χρησιμοποιήσει....


βία κατά των πολιτών, εφόσον διαδηλώσουν ειρηνικά.

Όπως μετέδωσε η αιγυπτιακή κρατική τηλεόραση, οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας, απευθυνόμενες στον «μεγάλο λαό της Αιγύπτου», κρίνουν «νόμιμες» τις διεκδικήσεις του.

«Η ελευθερία της έκφρασης με ειρηνική μορφή διασφαλίζεται για όλους», δήλωσε εκπρόσωπος του στρατού, τον οποίο επικαλείται το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων ΜΕΝΑ και η κρατική
τηλεόραση.

Ο επικεφαλής του Αραβικού Συνδέσμου και πρώην υπουργός Εξωτερικών της Αιγύπτου, Αμρ Μούσα, απηύθυνε έκκληση για «ειρηνική μετάβαση» στην Αίγυπτο.

«Πρέπει να υπάρξει ειρηνικός τρόπος να προχωρήσουμε προς τα εμπρός, μια ειρηνική μετάβαση», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο. Όταν ρωτήθηκε για το είδος της μετάβασης στην οποία αναφέρεται, ο Μούσα απάντησε: «από τη μία εποχή στην άλλη».

Η κρίση στην Αίγυπτο πρέπει να διευθετηθεί με ειρηνικές συνομιλίες μεταξύ όλων των πλευρών στη χώρα, και οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα πάρουν θέση μεταξύ των πολιτών που διαδηλώνουν στους δρόμους και της κυβέρνησης.

Αυτό δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Ρόμπερτ Γκιμπς σε συνέντευξη Τύπου, τονίζοντας ότι τα παράπονα του αιγυπτιακού λαού πρέπει να γίνουν κατανοητά και να επιλυθούν.