Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

Νομος Ξανθης: Η απολυτη επενδυση τουρισμού

"Στον νομό της Ξάνθης θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί μια μεγάλη τουριστική επένδυση, με μηδενικό κοστος!!! Απο την παραλια του Ερασμιου μεχρι και το λιμανι των Αβδηρων ειναι μια αποσταση 8000 μετρων. Η αμμουδια ειναι κρυσταλινη και απαλη. Εαν η νομαρχία χώριζε την....


περιοχη σε οικοπεδα πχ των 500 τετραγωνικων μπορουσαν να δημιουργηθούν 1000 και πλέον εξοχικές κατοικιες τεσσαρων σειρων (Παραλιακά, δεύτερη τρίτη και τέταρτη γραμμή).

Αν για παράδειγμα πουληθούν τα οικόπεδα της πρωτης γραμμης 20000 της δευτερης γραμμης 15000 και της τριτης και τεταρτης 10000 (μηδενικο κοστος στην ουσια για τον αγοραστη), περιπου 15.000.000 ευρω θα εισπραχθουν. Τα χρηματα αυτα φυσικα δεν θα μεινουν στα ταμεια αλλα θα δωθουν για την δημιουργια δρομων και γενικα για τα εξοδα που θα χρειαστουν για αυτο το σκοπο.

Με τον τρόπο αυτο,πολλοί θα αποκτήσουν την εξοχικη τους κατοικια χωρις να χρειαζετε να ειναι εφοπλιστες. Θα παρει βαθια ανασα η οικοδομη!!! Θα δημιουργηθούν νεες θέσεις εργασιας,οχι μονο απο εργατες οικοδόμων αλλα και απο καταστήματα που θα δημιουργηθούν με την εγκατασταση των κατοικων.

Αν σε ολα αυτα προσθεθει και η δημιουργία μεγαλης ξενοδοχειακής μοναδας στην τεραστια εκταση 8000 στρεμματων του αγροτεμαχιου της φωνης της αμερικης που μένει ανεκμεταλευτη πολλα χρονια τωρα,η περιοχη θα γινει πολος ελξης τουρισμου, εσωτερικου αλλα και εξωτερικου, μην ξεχναμε και τους βουλγαρους που πλεον η οικονομια τους ανεβαινει και κατακλιζουν τις παραλιες της βορειας Ελλαδας καθε χρονο.Η Ξανθη θα ειναι ο τελειος προορισμος γαι αυτους,επειδη η διαδρομη απο τα συνορα ειναι μικροτερη.

Καποιος που γνωριζει την περιοχη τοση ωρα που διαβαζει το κειμενο θα σκεφτεται γαι την συνθηκη ramsar και λοιπα. Τι παει να πει συνθηκη ramsar? Δεν νομιζω ο τουρισμος να ενοχλησει απο 2 χιλομετρα μακρια το δελτα του Νεστου. Από ποτε ο τουρισμος αφηνει αποβλητα? Πειτε μου, για παραδειγμα, η Κεραμωτη δεν εντασεται σε αυτη τη ρυθμιση? Ειναι πιο κοντα αλλα ειναι τουριστικη περιοχη."
Αναγνωστης