Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Τζούλιαν Ασάντζ..

Ο ιδρυτής του ιστότοπου WikiLeaks Τζούλιαν Ασάντζ και οι δικηγόροι του εμφανίστηκαν ενώπιον του δικαστηρίου του Μπέλμαρς στο Λονδίνο για τη δεύτερη και τελευταία ημέρα της εξέτασης του αιτήματος έκδοσης του Ασάντζ στη Σουηδία στο πλαίσιο της έρευνας για....


σεξουαλική κακοποίηση. Η ακροαματική διαδικασία άρχισε στις 11:00 (14:00 ώρα Ελλάδας) και αναμενόταν να συμπεριλάβει την εξέταση επιπλέον μαρτύρων, ενώ αναμένεται να ολοκληρωθεί αργά την Τρίτη με την έκδοση της απόφασης του δικαστηρίου.

Μπαίνοντας στη δικαστική αίθουσα ο Ασάντζ, ντυμένος με ένα μπλε κοστούμι, ένα λευκό πουκάμισο και κόκκινη γραβάτα, χαιρέτισε τους υποστηρικτές του.

Την Δευτέρα, οι δικηγόροι του Ασάντζ, που εξακολουθεί να απορρίπτει τις κατηγορίες σε βάρος του για τη σεξουαλική κακοποίηση δύο νεαρών γυναικών στη Σουηδία, αμφισβήτησαν τη νομιμότητα της έκδοσής του.

Επεσήμαναν άλλωστε τον «πραγματικό κίνδυνο» που αντιμετωπίζει ο πελάτης τους αν εκδοθεί στη Σουηδία να σταλεί κατόπιν στις ΗΠΑ όπου, κατά τη γνώμη τους, κινδυνεύει με την επιβολή της θανατικής ποινής.

Οι δικηγόροι του προτίθενται επίσης να προβάλουν το γεγονός ότι το ένταλμα σύλληψης δεν είναι αποδεκτό στο μέτρο που δεν έχει απαγγελθεί κατηγορία σε βάρος του πελάτη τους και ότι η σουηδική δικαιοσύνη θέλει μόνο να ακούσει την κατάθεσή του.

Η απόφαση του δικαστηρίου που θα αποφανθεί για την έκδοση του Ασάντζ θα είναι σημαντική, αλλά όχι καθοριστική. Στην περίπτωση που δοθεί το πράσινο φως για την έκδοση, ο Αυστραλός διαθέτει πολλές δυνατότητες έφεσης.