Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

Φόβοι για τσουνάμι μεταναστών από την Αίγυπτο

Φόβους για ένα νέο κύμα παράνομων μεταναστών προκαλεί στις ελληνικές αρχές η αναταραχή στην Αίγυπτο. Παρ’ ότι μέχρι σήμερα δεν έχει παρατηρηθεί κάποια αλλαγή στα μεταναστευτικά ρεύματα από τη βόρεια Αφρική, κανείς δεν ξέρει τι....


θα συμβεί στο μέλλον και η κυβέρνηση προχωρεί στη λήψη προληπτικών μέτρων.

Ενδεικτικό της ανησυχίας που προκαλεί στους αρμοδίους η εκρηκτική κατάσταση στην Αίγυπτο είναι το γεγονός ότι προτού καν ξεκαθαρίσει η εικόνα στη μεγάλη βορειοαφρικανική χώρα, στο Κέντρο Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος πραγ [Ο Μοχάμεντ Αμπεραχίμ αγωνιά για την οικογένειά του που ζει στην Αλεξάνδρεια.] ματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη για το θέμα της μετανάστευσης. Στη χθεσινή σύσκεψη συμμετείχαν ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής, ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Ελευθέριος Οικονόμου, ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος Κωνσταντίνος Σούλης, ο διοικητής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, πρέσβης Κωνσταντίνος Μπίκας και άλλοι υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι. Σε αυτήν εξετάστηκαν οι συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί στη χώρα μας μετά τις εξελίξεις στην Αίγυπτο αλλά και στα άλλα αραβόφωνα κράτη που βρίσκονται σε αναβρασμό, την Τυνησία και την Αλγερία, ενώ αποφασίστηκαν τα απαραίτητα μέτρα για την αντιμετώπιση πιθανών μεταναστευτικών ροών προς στην Ελλάδα.

Σε δηλώσεις του μετά τη σύσκεψη ο κ. Παπουτσής ανακοίνωσε ότι «τόσο το Λιμενικό Σώμα όσο και η Ελληνική Αστυνομία θα εντείνουν τους ελέγχους στα χερσαία και τα θαλάσσια σύνορα της χώρας μας» και σημείωσε ότι τα δύο σώματα «θα προετοιμαστούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, στην περίπτωση που η χώρα μας κληθεί να αντιμετωπίσει αύξηση των μεταναστευτικών ροών». Αναφερόμενος στους παράνομους μετανάστες που διαβιούν στη χώρα μας, ο υπουργός τούς κάλεσε να ενταχθούν στα προγράμματα επαναπατρισμού. Παράλληλα απηύθυνε έκκληση στις μεταναστευτικές οργανώσεις που λειτουργούν στη χώρα μας ζητώντας να αποτρέψουν τα μέλη τους να συμμετάσχουν σε εκδηλώσεις που μπορούν να προκαλέσουν ένταση.

«Διαπιστώσαμε τους κινδύνους που δημιουργούνται από τη μεγάλη κινητικότητα που επιδεικνύουν ορισμένοι εντός της χώρας επιχειρώντας να κινητοποιήσουν και να ενεργοποιήσουν μετανάστες που αντιμετωπίζουν προβλήματα στη χώρα μας» τόνισε ο υπουργός Προστασία του Πολίτη, αναφερόμενος εμμέσως πλην σαφώς στα πρόσφατα γεγονότα της Νομικής, και πρόσθεσε με νόημα: «Θεωρούμε ότι αυτήν την περίοδο είναι εξαιρετικά επικίνδυνο να υπάρχουν τέτοιου [Οι Ελληνες που ζουν στην Αίγυπτο είναι φίλοι μας λέει ο Ιμπραήμ Μπαντάουϊ.] είδους κινητοποιήσεις, γιατί θα μπορούσαν κάλλιστα να υπάρξουν καταστάσεις οι οποίες να είναι ανεξέλεγκτες».
madata.gr