Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Στα δίχτυα της αστυνομίας 217 "νονοί" της νύχτας

Τέσσερις είναι οι εγκληματικές ομάδες στις οποίες δρούσαν οι 217 συλληφθέντες που πουλούσαν προστασία σε καταστηματάρχες αποσπώντας τους μεγάλα χρηματικά ποσά. Οι πρώτοι δεκατέσσερις συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα στα δικαστήρια του Πειραιά ενώ στο φως έρχονται συνεχώς νέα στοιχεία για την δράση των κατηγορούμενων αλλά και για τους κωδικούς που χρησιμοποιούσαν για να εκτελέσουν συμβόλαια θανάτου. Παράλληλα όμως ασχολούνταν και με άλλες παράνομες...


πράξεις. Για κάθε εγκληματική οργάνωση, αφού διαπιστώθηκε η σύνθεση των μελών της, οι τρόποι - μέθοδοι δράσης τους, εξιχνιάσθηκαν και οι αξιόποινες πράξεις που διέπραξαν.

Ομάδα Α'

Η πρώτη ομάδα αποτελούνταν από είκοσι βασικά μέλη, εκ των οποίων τα τρία αρχηγικά μέλη είναι έγκλειστοι σε διάφορα καταστήματα κράτησης, με τις εντολές των οποίων τα υπόλοιπα μέλη δρούσαν. Παρείχαν «προστασία» σε 48 επιχειρήσεις σε διάφορες περιοχές του νομού Αττικής (Αθήνας, Κορυδαλλού, Περιστερίου, Χαϊδαρίου, Ασπροπύργου, Πετρούπολης κ.λπ.), καθώς και στις ευρύτερες περιοχές των επαρχιακών πόλεων Λουτρακίου, Κορίνθου και Αγρινίου, εισπράττοντας διάφορα χρηματικά ποσά που κυμαίνονταν από 800 έως 3000 ευρώ το μήνα.

Προκάλεσαν πέντε εκρήξεις σε καταστήματα και νυχτερινά κέντρα διασκέδασης. Συγκεκριμένα, στο νυχτερινό κέντρο Focus επί της οδού Λ. Λιοσίων 325, τον Απρίλιο του 2010. Στην καφετέρια Terra Petra στην Πετρούπολη τον Αύγουστο του 2010. Στο νυχτερινό κέντρο Polis Studio στην Πέτρου Ράλλη τον Οκτώβριο του 2010. Στο νυχτερινό κέντρο Θέα, στον Άλιμο τον Δεκέμβριο του 2010 και στο νυχτερινο κέντρο Fever στην Αθήνα τον Δεκέμβριο του 2010.

Μάλιστα, είχαν δώσει σε «εκτελεστή» 50.000 ευρώ για την δολοφονία δυο αρχηγικών μελών αντίπαλης εγκληματικής οργάνωσης.

Τέλος, ασχολούνταν και με το εμπόριο ναρκωτικών ουσιών και συμμετείχαν στην παράνομη διακίνηση ατόμων, με σκοπό την πορνεία.

Ομάδα Β'

Η δεύτερη ομάδα αποτελούνταν από 29 βασικά μέλη, εκ των οποίων τα τρία ήταν αρχηγικά μέλη. Παρείχαν «προστασία» σε 130 καταστήματα - επιχειρήσεις σε διάφορες περιοχές του νομού Αττικής (Λαύριο, Μεσόγεια, Γλυφάδα, Παραλιακή οδό, Πειραιά, Κορυδαλλό, Περιστέρι, Νίκαια, Κέντρο Αθηνών, Βόρεια προάστια, Αρτέμιδα κ.λπ.) εισπράττοντας από 1000 έως και 3000 ευρώ το μήνα. Επιχειρούσαν να δολοφονήσουν άτομα από αντίπαλη ομάδα. Προμηθεύονταν όπλα, πυρομαχικά και εξειδικευμένο στρατιωτικό εξοπλισμό, ενώ παράλληλα ασχολούνταν με το εμπόριο ναρκωτικών ουσιών.

Σκόπευαν να ανταλλάξουν 1,5 εκατ. πλαστά ευρώ με αληθινά κατόπιν συνεννόησης με υπαλλήλους της Τράπεζας της Ελλάδας στους οποίους θα έδιναν μίζα.

Αρχηγικό μέλος αυτής της εγκληματικής οργάνωσης οργάνωσε την ληστεία που διαπράχθηκε τον Αύγουστο του 2010 στην Εθνική Τράπεζα στην Αλόννησο, από όπου αφαιρέθηκε το χρηματικό ποσό του ενός εκατομμυρίου ευρώ.

Ομάδα Γ'

Η τρίτη ομάδα αυτή αποτελούνταν από 11 βασικά μέλη που παρείχαν «προστασία» σε 41 καταστήματα - επιχειρήσεις σε διάφορες περιοχές του νομού Αττικής εισπράττοντας από 500 έως και 1000 ευρώ το μήνα. Διακινούσαν ποσότητες ναρκωτικών ουσιών και έκαναν πλαστογραφίες και απάτες σε βάρος Τραπεζών, χρησιμοποιώντας πλαστά έγγραφα.

Ομάδα Δ'

Η τελευταία ομάδα αποτελούνταν από 9 βασικά μέλη που παρείχαν προστασία σε 14 καταστήματα – επιχειρήσεις στην ευρύτερη περιοχή της πόλης του Αγρινίου, εισπράττοντας από 500 έως και 2000 ευρώ το μήνα.

Ασχολούνταν παράλληλα με το εμπόριο ναρκωτικών ουσιών και με τοκογλυφίες ενώ όταν οι οφειλέτες δεν κατέβαλαν τα απαιτούμενα χρηματικά ποσά, προκαλούσαν σε αυτούς σωματικές βλάβες και προέβαιναν σε απειλές σε βάρος της ζωής τόσο των ιδίων, όσο και των οικογενειών τους.

Τέλος, εξετάζεται η συμμετοχή των συλληφθέντων αλλά και αναζητουμένων, βάσει ενταλμάτων, κατηγορουμένων και σε άλλες σοβαρές εγκληματικές πράξεις.