Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Σάββατο 30 Απριλίου 2011

Οι αυριανές συγκεντρώσεις για την εργατική Πρωτομαγιά

Στην πλατεία Κλαυθμώνος θα πραγματοποιηθεί στις 11 το πρωί της Κυριακής η απεργιακή συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ για την Εργατική Πρωτομαγιά. Θα ακολουθήσει πορεία προς τη Βουλή. Την Κυριακή 1η Μαΐου στο κέντρο της Αθήνας θα ισχύσουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από...



τις 8 το πρωί, οι οποίες περιλαμβάνουν διακοπή της κυκλοφορίας και απαγόρευση στάσης - στάθμευσης σε δρόμους γύρω από την πλατεία Κλαυθμώνος. Ανάλογα μέτρα θα ληφθούν από την τροχαία στο Σύνταγμα, όπου στις 10 το πρωί θα πραγματοποιηθεί η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ και στην περιοχή γύρω από το Αρχαιολογικό Μουσείο, όπου στις 11 θα συγκεντρωθούν μέλη κομμάτων της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και διαφόρων συλλόγων και φορέων. Συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί και στη πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα στις 12 από τη ''Χρυσή Αυγή''.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν ακόμη στις πλατείες Ομονοίας, Κάνιγγος, Βάθης, Κοτζιά, Μοναστηρακίου, Καραϊσκάκη, Βικτωρίας, Λαυρίου, Ηρώων Ελευσίνας και Μεγάρων καθώς επίσης στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών, στους Στύλους Ολυμπίου Διός και στο Μνημείο Ηρώων Πεσόντων (Πασαλιμάνι).

Συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν και στον Πειραιά. Το ΠΑΜΕ έχει προγραμματίσει συγκέντρωση στην πλατεία Κοραή και πορεία σε κεντρικούς δρόμους και προς το νέο κτίριο του υπουργείου Θαλάσσιων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας. Τέλος, μια ακόμη συγκέντρωση στον Πειραιά θα γίνει στην πλατεία Λουδοβίκου και θα ακολουθήσει πορεία σε κεντρικούς δρόμους του Πειραιά, της Δραπετσώνας και του Κερατσινίου.

Πορείες και στη Θεσσαλονίκη

Με δύο συγκεντρώσεις και πορείες μετέχουν αύριο οι εργαζόμενοι της Θεσσαλονίκης στον εορτασμό της εργατικής πρωτομαγιάς. Η πρώτη συγκέντρωση (την οποία διοργανώνουν το Εργατουπαλληλικό κέντρο Θεσσαλονίκης και η Ενωση Δημοσιουπαλληλικών Οργανώσεων Θεσσαλονίκης ) θα πραγματοποιηθεί στις 10.30 το πρωί στην πλατεία Αριστοτέλους και θα ακολουθήσει πορεία προς το μνημείο προς τιμή των καπνεργατών που σκοτώθηκαν στις απεργιακές κινητοποιήσεις του ιστορικού "Μάη του 1936" στη Θεσσαλονίκη (γωνία των οδών Βενιζέλου και Εγνατία). Νωρίτερα - στις 10 το πρωί- το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (ΠΑΜΕ) διοργανώνει συλλαλητήριο στο άγαλμα του Ελευθερίου Βενιζέλου (στην οδό Εγνατία- Αριστοτέλους) και στη συνέχεια πορεία . Με προσωπικό ασφαλείας θα κινηθούν αύριο στη ΘΕσσαλονίκη τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ καθώς οι εργαζόμενοι θα συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία της πρωτομαγιάς . Κανονικά προβλέπεται να γίνουν όλες οι προγραμαμτισμένες πτήσεις απο το αεροδρόμιο "Μακεδονία" .