Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Σάββατο 30 Απριλίου 2011

Τρομαγμένοι πολίτες αδειάζουν τις τράπεζες

Τελικά τα e-mail του τρόμου περί επικείμενης χρεοκοπίας της Ελλάδας, είχαν αποτέλεσμα, καθώς πολλοί Έλληνες πολίτες έσπευσαν να αποσύρουν τις καταθέσεις τους, την Τρίτη του Πάσχα. Σύμφωνα με την εφημερίδα "Πρώτο Θέμα" αμέσως μόλις άνοιξαν οι τράπεζες την Τρίτη, αποσύρθηκαν ποσά από...


5.000 έως 20.000 ευρώ από μικροκαταθέτες, που προφανώς τρόμαξαν από τις φήμες περί αναδιάρθρωσης. Είχε προηγηθεί ηλεκτρονικό μήνυμα που έκανε λόγο για αναδιάρθρωση του χρέους της Ελλάδας το Σαββατοκύριακο του Πάσχα.

Όπως αποκαλύφθηκε το e-mail είχε στείλει υψηλόβαθμο τραπεζικό στέλεχος από το Λονδίνο, σε φίλο του στην Ελλάδα ο οποίος και το διέδωσε με αποτέλεσμα να ακολουθήσει πανικός. Ήταν η δεύτερη φορά μέσα σε ένα μήνα, που ένα e-mail προκαλεί αναταράξεις στην ελληνική οικονομία. Από την αρχή της κρίσης έχουν αποσυρθεί 600 δισεκατομμύρια από μεγαλοκαταθέτες, ενώ στο πρώτο τετράμηνο του 2011 οι καταθέσεις στις ελληνικές τράπεζες μειώθηκαν κατά 15 δισεκατομμύρια ευρώ.

Η συνεχής άνοδος των Spread και οι εκτιμήσεις για αναδιάρθρωση, έχουν προκαλέσει φόβο στους πολίτες, που δεν γνωρίζουν τι ακριβώς θα συμβεί με τις καταθέσεις σε περίπτωση που οι φήμες γίνουν πραγματικότητα. Όπως αναφέρει η εφημερίδα, οι τράπεζες προσπαθούν να καθησυχάσουν τους καταθέτες και με εγκύκλιό τους έχουν δώσει οδηγίες στους υπαλλήλους ώστε να αντιμετωπίζουν πελάτες που βρίσκονται σε πανικό και επιθυμούν να μεταφέρουν χρήματα στο εξωτερικό ή να κλείσουν τον λογαριασμό τους.
news247