Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Αντιδράσεις για τα κέντρα φύλαξης λαθρομεταναστών

Το περιφερειακό συμβούλιο Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης εξέφρασε την αντίθεσή του ως προς την δημιουργία κέντρων φύλαξης λαθρομεταναστών, καθώς το θέμα έχει προκαλέσει σοβαρές αντιδράσεις στο νομό Έβρου, όπου δήμαρχοι και κοινωνικοί φορείς θα προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις.
Η συζήτηση έγινε...


με πρόταση της αντιπολίτευσης και με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Χ. Παπουτσή, για την δημιουργία νέων κέντρων φύλαξης σε διάφορες περιοχές της χώρας, μεταξύ των οποίων και η Αν. Μακεδονία και Θράκη.

Ωστόσο τονίστηκε ότι η σύμφωνη γνώμη της τοπικής κοινωνίας είναι απαραίτητη όπως και η ενημέρωση του περιφερειακού συμβουλίου ώστε να κινηθεί οποιαδήποτε διαδικασία.
Ο περιφερειάρχης Αρης Γιαννακίδης τάχθηκε υπέρ των αντιδράσεων που εκδηλώνουν οι τοπικοί φορείς του Έβρου, σημειώνοντας πως δεν θα στιγματισθεί η περιοχή σαν «κρατητήριο ψυχών», καθώς είναι διαφορετική η φιλοσοφία και το σκεπτικό μας για την ανάπτυξη της περιφέρειας. Τόνισε δε, πως «θα μας βρίσκει αντιμέτωπους σε κάθε τι που αποφασίζει η Αθήνα χωρίς να αφουγκράζεται και να διαβουλεύεται με την θεσμική κοινωνία».

Στο ίδιο πνεύμα και ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Γιώργος Παυλίδης, πρότεινε να παρέμβει θεσμικά η περιφέρεια στην Ε.Ε. προκειμένου να αναθεωρηθεί ή να καταργηθεί η συνθήκη «Δουβλίνο ΙΙ», ενώ παράλληλα να διατεθούν κονδύλια για την ενίσχυση και υποστήριξη των υποδομών αποτροπής εισόδου μη νόμιμων μεταναστών από τον Έβρο.